Mezi nimi jsou i děti ze tří domovů v Libereckém kraji, v České Lípě, v Semilech a ve Frýdlantě.

Pokud se rozhodnete některému dítěti přání splnit, postup je jednoduchý. Obrázky najdete na www.vespojenios.cz a jsou zařazeny u konkrétních dětských domovů. Koupíte zvolený dárek a do dětského domova pošlete. Cílem projektu je propojit přání konkrétních dětí s dárci, kteří chtějí dle svých možností udělat radost v čase Vánoc. „Ze zkušenosti však víme, že řada dárců doručí svůj balíček osobně či připojí dopis. Děti odpovídají a vznikají tak krásná přátelství, která zdaleka přesahují jednorázový dar," říká předsedkyně spolku Jana Buriánková.

Po zkušenosti z minulých ročníků se pro účast v projektu rozhodli také v Dětském domově v České Lípě. Ředitelka Ilona Hellerová vysvětluje proč: „V našem dětském domově převažuje skupina starších dětí ve věku 15 23 let. Zejména dospívající mladí lidé mají velký zájem o praktické dárky pro start do života. Rozšiřují si tak svoji výbavu, kterou dostávají od domova."

Každé dítě si samo svůj dárek vždy vybere, nakreslí a napíše Ježíškovi své přání pod stromeček. S dětmi, hlavně s mladšími, o výběru mluví a například elektroniku mírně regulují s ohledem na finanční náročnost dárků. „Bereme v úvahu i to, jak si které dítě svých dárků dokáže vážit a ocenit jejich hodnotu. Jsme velmi rádi za podporu nadací a různých projektů, jelikož dětem pomáhají splnit si své tajné sny, projekty je učí mnoho praktických dovedností, které v budoucnu mohou uplatnit a pomáhají i rozpočtu dětského domova," dodává ředitelka. Přání, která děti malují, jsou někdy překvapivě praktická.

„Loni se nám podařilo udělat mnoho radosti. Kromě tisícovky splněných přání s námi sdíleli své vlastní příběhy i dárci. Uskromnili se a malované sny splnili. Je to pro nás důležité a radostné poselství o mnoha krásných stránkách tohoto projektu," dodává Jana Buriánková.