Strážníci zadrželi podezřelého

V pátek odpoledne upozornila volající žena na černý chrysler, který se na Horním náměstí sleduje nějakou dívku a kudrnatý řidič se ji pokouší dostat do auta. Dívka prý před autem utíká do ulice 28. října. Tam také strážníci našli prázdné odstavené auto. Informovali tedy Policii ČR a předali jim popis slečny. Na Horním náměstí pak zadrželi řidiče chrysleru. Předali jej kolegům z policie, kteří v případě tohoto muže měli podezření na souběh několika trestných činností.

Strážníci pomáhají i ve svém volnu

V sobotu v noci na dispečink městské policie volal svým kolegům strážník, který měl volno, že z okna v ulici F. L. Čelakovského vidí mladého muže, který upadl a nemůže vstát. Vyzval hlídku, aby vyjela a sám se vydal zraněnému na pomoc. Ukázalo se, že muž má tržnou ránu na obličeji. Strážník ještě před příjezdem hlídky městské policie přivolal záchranku.

Opilá matka házela po dětech kameny

Strážníci při dechové zkoušce naměřili 2,6 promile alkoholu ženě, kvůli které je lidé v pondělí vpodvečer přivolali do baru v Liberecké ulici. Opilá matka nadávala svým dvěma malým dětem, verbálně urážela i ostatní hosty baru a k završení všeho po svých dětech házela kameny. Strážníci ženu zpacifikovali a i s dětmi převezli na Policii ČR, kde ji předali kolegům k dalšímu šetření.

Muž na zídce

Na potácejícího se muže na zídce u vlakového nádraží upozornil strážníky telefonát v pondělí v jedenáct hodin v noci. Volající se domníval, že se jedná o opilce a bál se, že spadne do vozovky. Hlídka na místě zjistila, že jde o muže, který se léčí se srdcem a má akutní bolesti v hrudníku. Přivolali tedy muži záchranku a setrvali s ním do jejího příjezdu.

Markéta Hozová, mluvčí magistrátu města Jablonec n. N.