Už tuto sobotu pořádá tanvaldské gymnázium oslavy u příležitosti šedesátého výročí své existence.

„Program oslav je tematicky rozdělen do tří bloků: od devíti do dvanácti hodin je naplánováno setkání absolventů přímo v prostorách školy. Je zde možnost projít si školu, přátelsky si popovídat v jedné ze dvou kaváren, prohlédnout si práce stávajících žáků gymnázia či zavzpomínat si na léta studentská s přítomnými kantory a vedením školy," uvedl k jubilejním oslavám ředitel školy František Brus

Druhá část oslav se paralelně odehrává mezi desátou a jedenáctou hodinou dopolední v městském kině Jas, kde jsou připravena pěvecká a dramatická vystoupení současných žáků gymnázia.

Závěr oslav pak proběhne od čtrnácti hodin ve sportovní hale na Výšině, kde k tanci a poslechu zahraje skupina Domestic.

Absolventi gymnázia v rámci předplaceného (či na místě placeného) vstupného obdrží tašku s almanachem a drobnými upomínkovými předměty. Pro dopolední i odpolední část oslav je zajištěno občerstvení.

„Šedesát let kontinuální tradice tanvaldského gymnázia je určitě důvodem k společnému setkání jeho absolventů v co možná nejhojnějším počtu," vybízí Ivan Nývlt, jeden ze zdejších pedagogů, nejen absolventy, ale i celou širokou veřejnost k návštěvě oslav školy.

Škola, kterou v současnosti navštěvuje přes dvě stovky studentů, je od loňského roku zároveň i obchodní akademií, což je logicky obsaženo i v nynějším názvu, jenž tak zní Gymnázium a obchodní akademie Tanvald.

Autor: Josef Zdobinský