V neděli odpoledne hasiči zásah ukončili. „Udělali jsme, co jsme mohli. Prohlédli jsme pomocí kamery hlavní štolu, ale zvířata jsme neviděli. Zřejmě byla někde v postranní odbočce. Naposledy jsme je slyšeli dopoledne,“ vysvětlil velitel zásahu Pavel Viták z HZS LK.

"Teď už záleží na nich, zda se jim podaří vyhrabat,“ dodal hasič. Naděje podle něj už moc velká není. Místo je v současnosti uzavřeno páskami, aby zvířata měla na vyhrabání kýžený klid. Pokud se jim podaří vysvobodit, zachytí je fotopast.

ZÁVAL JE PRORAŽENÝ

Aby se hasičům vůbec podařilo zjistit, jak na tom pes a liška jsou, museli si z vodovodních trubek vyrobit sondy, díky kterým monitorovali prostor.

„Od místa, kam se dostal záchranář, to bylo ještě devět metrů,“ vysvětlil Viták. Bart uvízl v noře v pondělí. Velký průlom však nastal až v sobotu, kdy se podařilo prorazit zával a zvířata se tak mohla začít vyhrabávat sami.

V lese u části Obce Vyskeř - Skalany snaží hasiči a záchranáři již šestým dnem vyprostit psa, který uvízl v liščí noře mezi skalami.
FOTO: Boj o život psa a lišky pokračuje. Vyhněte se místu závalu