Připojila se tak k již uzavřené ulici Rádelské. „Uzávěra potrvá zhruba do konce října, objízdná trasa je vyznačená dopravními značkami a zastávky MHD budou dočasně na náhradních místech. Rekonstrukce ulice Vrkoslavická včetně dešťové kanalizace vyjde město na 8,5 milionů korun,“ vysvětlila důvod uzavírky mluvčí magistrátu Markéta Hozová.
Na rekonstrukci ulice Vrkoslavická pracují stavebníci už od června a zůstanou zhruba do listopadu. Nyní však musí být celá ulice úplně uzavřená pro veškerou dopravu včetně vyloučení MHD.

Hasiči řeší únik čpavku v jabloneckém zimním stadionu.
Ve strojovně zimního stadionu unikl čpavek. Třicet lidí hasiči evakuovali

„Objízdná trasa povede po přilehlých komunikacích,“ upozorňuje jablonecký náměstek pro rozvoj města Lukáš Pleticha. Pro autobusy MHD platí, že linky č. 110 do 3. září, 113 od 4. září a N1 povedou po dobu uzavírky po objízdné trase ulicemi Nad Střelnicí – Oblouková a Janáčkova. Dočasně budou zřízené náhradní zastávky – Malé Vrkoslavice u křižovatky ulic Revoluční a Oblouková a Malé Vrkoslavice-hasičská zbrojnice u křižovatky ulic Janáčkova a Sokolovská.

Po dokončení bude Vrkoslavická širší o šest, v oblouku dokonce o více jak 10 metrů, a podepřená gabionovou zdí. Kromě dešťové kanalizace získá nový povrch a chodník ze zámkové dlažby.