Jablonecká biatlonová superstar, která si v sezoně 2013 připsala pět vítězství v závodu Světového poháru a celkově obsadila šesté místo, navíc získala bronz na světovém šampionátu v Novém Městě na Moravě. Tak to byly loňské body, které z Gabriely Soukalové udělaly nejen nejúspěšnější sportovkyni Jablonecka, ale i celého Libereckého kraje a ještě k tomu se stala Hvězdou deníku.

V pondělí večer v jabloneckém Městském divadle vyhlásí výsledky ankety, kterou pořádají Deníky s agenturou ČOK-CZ, Krajským sdružením ČUS a Městem Jablonec nad Nisou. Pro rozhodné období jsou důležité sportovní výsledky za rok 2014, a to byly Zimní olympijské hry v Soči, historicky první medaile pro biatlon. Úžasné zážitky pro jablonecké fanoušky.

Dá se tedy téměř stoprocentně předpokládat, že loňskou královnu nikdo ze sedla nevystrnadí. I když… na olympiádě v Soči cinkal cenný kov nejen na její hrudi. I Ondřej Moravec vystoupal na bednu s pěti kruhy… Bude jeho výsledky hodnotit porota výš a uzme Gábině pomyslnou sportovní korunu okresu?

Zda se tyto sportovní hvězdy v jabloneckém divadle večer objeví, vůbec není jasné. Ale vyloučeno to také není. Biatlonisté sice mají zasloužené krátké volno, ale vůbec nemusejí domů přijet. Uprostřed zimní sportovní sezony do kraje, v kterém lidi kosí chřipková epidemie…

"Do dalšího pokračování Světového poháru na domácích tratích ve Vysočina Areně zbývá jedenáct dnů. Ve zbývajícím čase budou mít biatlonistky odlišný program. Landová s Puskarčíkovou budou startovat na zimní univerziádě na Slovensku. Soukalová s Vítkovou si užijí tři dny volna s regenerací a následně už budou ladit formu na závody v Novém Městě na Moravě," uvádí na webové stránce Český biatlon.

Pokračování Světového poháru od 6. do 8. února ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě.