Za velmi slušnou označil návštěvnost jizerskohorská střediska společnosti ředitel SKI Bižu Pavel Bažant. Nejvíc lidí přilákal už téměř tradičně Tanvaldský Špičák. „V sobotu bylo na Špičáku asi 2500 lidí, na Severáku 1800. Horší je to v Bedřichově, tam šlo řádově o stovky lyžařů," řekl Bažant. Nedělní návštěvnost poznamenalo počasí. „Padal déšť se sněhem, dole pršelo. Navíc jsme za uplynulé víkendy vypozorovali, že turnusy jarních prázdnin se střídají spíše v neděli," doplnil Bažant.

Obdobné to bylo i na libereckém Ještědu. „V sobotu jsme měli plno. V neděli to byla slabota. Nebylo ideální počasí, ráno byla mlha. Kopec byl hezký, ale potom do toho začalo padat a trochu pršet, takže lidé se toho asi trochu lekli," řekl Filip Svrček ze Sportovního areálu Ještěd. Návštěvnost střediska ovlivňují jarní prázdniny. „Jarní prázdniny se v Liberci projevily na sto procent. Na Ještědu nebyli žádní Liberečáci. Odjeli do zahraničí. Loni to byl přesný opak," doplnil.

Tisíce lidí zamířily o víkendu také do nedalekého Harrachova. I tady lyžovalo víc lidí v sobotu. „Bylo i bezvadné počasí, trochu sněžilo. V neděli přijelo také hodně lidí, ale podmínky jsou takové ošklivé. Bylo mokro, dole padal mokrý sníh," řekl náčelník lanovky Milan Goč. Do střediska zamířili i lyžaři ze zahraničí. „Je tady spousta Poláků. Němci měli ještě prázdniny, takže i ti o víkendu dobíhali. Uvidíme, jak to bude vypadat v dalších dnech," dodal Goč.