V Turnově po více než roce skončila výstavba sportovně rekreačního areálu Maškova zahrada, která stála zhruba 180 milionů korun. Areál s venkovním bazénem a dalšími atrakcemi město převzalo ve středu 4. května.

„Slavnostní otevření je naplánováno na tuto neděli, na státní svátek,“ sdělil starosta města Tomáš Hocke.

Program v areálu Maškovy zahrady bude probíhat od 10 hodin, kdy dorazí ze Skálovy ulice kolona historických vozidel.

Na místě bude k dispozici nafukovací hrad a na in-line stezce bude možnost provozovat street art, malování křídami. Slavnostní otevření koupaliště bude od 11 hodin zahájeno proslovy a přestřižením pásky. „K vyzkoušení budou sportovní aktivity, které nový areál nabízí a nebudou chybět ani soutěže pro děti i dospělé jako závody koloběžek nebo pro otužilce přeplavání bazénu za odměnu,“ přiblížil Tomáš Hocke.

Návštěvníci budou mít ještě před zahájením letního provozu k začátku června jedinečnou možnost prohlídnout si celý prostor s průvodcem.

Připraveny jsou i ukázky různých aktivit od práce záchranářů a plaveckých stylů až po in-line freestyle. Program potrvá do 18 hodin.

Na otevření koupaliště také bude možnost registrace na in-line fitness závody, které Sportinline pořádá ve spolupráci s městem 21. května také v areálu Maškovy zahrady.

Výstavba sportovně rekreačního areálu na levém břehu Jizery se začala plánovat zhruba před 15 lety, realizovat se ale začala teprve loni. Jako první byl loni na podzim dokončen krytý zimní stadion. V první sezoně ho využilo zhruba sto tisíc lidí.

(jsd)