Záchranáři museli vyrážet k různým případům. Jedna dopravní nehoda skončila tragicky pro nezletilého cyklistu.

„Přecenění vlastních sil či podcenění vlivu krásného počasí bylo příčinou zvýšeného množství úrazů a náhlých zhoršení zdravotního stavu u výletníků a sportovců v celém Libereckém kraji," uvedla Lenka Moravcová, tisková mluvčí Zdravotní záchranné služby Libereckého kraje.

Příkladem za všechny je zásah u třiasedmdesátileté ženy, která upadla do krátkodobého bezvědomí po výšlapu na Lysou horu. Zasahující letecká posádka ji musela po ošetření transportovat do liberecké nemocnice.

ZRANIL SE SEKAČKOU

Ani práce a odpočinek na zahradě se tento víkend neobešly bez úrazů. Na Novoborsku českolipská výjezdová skupina ošetřovala starší ženu, která si zlomila nohou po uklouznutí na čerstvě posekané trávě. Vzápětí semilská posádka ošetřovala muže se zraněním nohy od strunové sekačky. „Dvacetiletý muž z Českolipska skončil s popáleninami horní poloviny těla ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady Praha poté, co přikládal do ohně," popsala Moravcová. Dalšímu muži záchranáři ošetřili ruku, kterou si zranil při sekání dříví.

Záchranáři zasahovali i u většího množství dopravních nehod. Například v sobotu v Doksech došlo ke střetu motorky a auta. Pětačtyřicetiletý motocyklista a nezletilý spolujezdec utrpěli vážná zranění pánve a břicha, se kterými byli letecky transportováni. Na místě zasahovaly posádky z Doks a vrtulníky z Liberce a Prahy. Tragicky skončil nedělní střet nezletilého cyklisty s osobním vozem na Semilsku. I přes včasné poskytnutí zdravotní péče chlapec na místě vážným zraněním podlehl.