Parkovací automat v areálu jablonecké nemocnice je pryč. A ještě během června areál zavřou závory. „Toto opatření zajistí lepší dodržování pravidel pro dopravu i parkování. Práce na osazení vjezdů závorami byly zahájeny v květnu a celý systém se spustí v průběhu června," prozradila mluvčí nemocnice Petra Hybnerová.

Parkování do třiceti minut bude bezplatné, poté uhradí návštěvník 10 korun za každou započatou hodinu. Celodenní parkování stojí 50 korun a počítá se od páté započaté hodiny. Provozní doba bude nepřetržitá, systém bude funkční také o víkendech a svátcích. „Zaváděným opatřením regulujeme a usměrňujeme parkovací systém v areálu nemocnice," vysvětlil ředitel nemocnice Vít Němeček.

O přesném termínu spuštění systému bude nemocnice veřejnost informovat prostřednictvím webových stránek nemjbc.cz. „Již dnes je zřejmé, že provedená opatření měla svůj význam," doplnil ředitel nemocnice Vít Němeček.

Zdarma mohou i nadále parkovat na určených místech s přistávací plochou pro vrtulník u ulice 28. října. Celkově je pro veřejnost k dispozici 90 parkovacích míst.

Pro pacienty a návštěvníky jsou určena dvě parkoviště, hlavní parkoviště je vlevo za vjezdovou bránou do areálu. Další možností je parkoviště u pavilonu interny, k němuž vede samostatný závorový vjezd.