Železný Brod ovládlo od pátečního odpoledne jarmareční veselí. V podstatě po celém městě jsou rozestavěny atrakce a stánky se zbožím všeho druhu. Jako každý rok musí především řidiči i letos počítat se změnami v dopravě.

Uzavírky

Od pátku 9. června je uzavřena celá ulice Jiráskovo nábřeží, Obránců míru, Malé náměstí a v ulici Husova je zaveden obousměrný provoz. Tato dopravní omezení skončí v pondělí 12. června ráno. „Žádáme občany, aby v této době sledovali pozorně dopravní značení. Vyhnou se tak možnému postihu. Vozidla, která budou ponechána tam, kde budou tvořit překážku nebo v uzavřených ulicích, budou odtažena,“ varoval Pavel Hriník, velitel Městské policie Železný Brod.

Při jarmarku dochází také k nárůstu počtu návštěvníků města, který s sebou každoročně přináší i nárůst kriminality. „Prosíme občany, aby pozorně sledovali své okolí a jakékoliv podezření, že se děje něco nezákonného, hlásili na městskou policii,“ doplnil Pavel Hriník. Lidé mohou využít nepřetržitou službu na telefonu 602 646 188.

Z programu

V sobotu a neděli čeká návštěvníky Železnobrodského jarmarku i bohatý kulturní program. V sobotu se o hudební program postará dechová hudba Broďanka, po obědě ji vystřídá swing kapely Swing Grass Revival. Následovat bude místní rocková formace Voliéra či pěvecký soubor Řetízek. Děti i dospělé potěší Jaroslav Uhlíř, teenagery pak Pavel Callta. Večer uzavře De Bill Heads a DJ Baly a Peťákem.

V neděli 11. června vás rytmy kapely Tres Udos přenesou do Mexika. Během přestávek kapely vystoupí děti, mládež a ženy z FSA Jany Boučkové.