V nedělním podvečeru přivítal B tým Velkých Hamrů v derby krajského přeboru celek Desné. Hamry nastupovaly do utkání jako favorit a že tomu tak opravdu bude se ukazovalo od úvodního hvizdu. Po dvou trefách Macháčka a jedné Linky to bylo v patnácté minutě 3 : 0 a na hřišti držel otěže zápasu v rukou domácí tým. Do poločasu již další branky nepřidal, stejný počet jich ale do sítě soupeřova brankáře nasměroval ve druhém poločase a jasně v utkání zvítězil

Velké Hamry B – Desná 6:0 (3:0)

Asistent trenéra vítězného týmu Rudolf Říha: „Z výsledku se zdá, že jsme vyhráli lehce. Ale úplně tak lehké to nebylo. Měli jsme štěstí, že nám na začátku vyšly dvě standardní situaci. Dva góly dal Macháček, vždycky pěkně zakončil na zadní tyči. A třetí gól dal Linka, dalekonosnou střelou do šibenice. Soupeř ale nic nevzdal. Poločas se dohrál vyrovnaně. Desná se snažila, určitě neskládala zbraně. Ve druhém poločase dal Matěj Javůrek zase rychle gól. A pak už jsme hru kontrolovali a v klidu dohráli.“

Trenér Zdeněk Bryscejn: „Zápas jsme zvládli. Rozhodl nástup do utkání. Brzy jsme vedli 3:0. Celý zápas jsme měli výraznou převahu. Měli jsme silnou sestavu. Roli favorita jsme v tomto derby zvládli. Byla i dobrá kulisa, přišli fanoušci Desné.

Město Jablonec nad Nisou.
Podnikatelům se v Jablonci daří, ukázal výzkum

Další zápas čeká hamrovské béčko v KP ve Višňové. „Jedeme na horkou půdu soupeře, Višňová dokáže potrápit každého, i favority. Takže tam nás určitě čeká těžký zápas.

Vedoucí týmu Desné Petr Kopal: Do Hamrů jsme rozhodně nepřijeli v roli favorita, za domácí nastupují převážně hráči, kteří prošli mládeží. FK Jablonec, dnes navíc nastoupili posílení o několik hráčů z divizního týmu domácích. Přesto jsme mohli podat lepší výkon a domácím více vzdorovat, to se nám ale nepodařilo a připsali jsme si krutou prohru.Jedinou šanci jsme si vytvořili ve 34. minutě, když Kopal uvolnil Veselouše, ten našel ve vápně Hlouška, který ale z dobré pozice přestřelil. V utkání nás i přes obdržené góly podržel Bača, který několika dobrými zákroky zabránil domácím ve skórování."

Góly v prvním poločase:
Vyrovnaný stav držela mužstva jen do 8. minuty, přísně nařízený trestný kop na rohu vápna rozehrával Jeřábek, balon prošel trestuhodně celým desenským vápnem a na zadní tyči skóroval nehlídaný Macháček 1:0. V 15. minutě to bylo již 3:0, nejprve ve 12. rozehráli domácí roh, Bača si křikl o míč, ale nedosáhl na něj, na vzdálenější tyči se opět prosadil Macháček a skóroval, poté napřáhl z 22 m ke střele Linka a nedal Bačovi v brance šanci (nikdo proti střelci nevystoupil, ten měl dostatek času na střelu)

Góly ve druhé půli:
Ve 48. po centru z pravé strany do vápna jsme nedokázali odkopnout balon a Javůrek prostřeli Baču 4:0 69. domácí nás přihrávkami rozebrali a Vosecký skóroval do prázdné branky 5:0 74. po centru z pravé strany jsme ve vápně neuhlídali Řezníčka, který z malého vápna prostřelil Baču a upravil na konečných 6:0 .

Sestava Hamry:
Kobachidze – Džmura, Mihálik, Jeřábek, Janda, Javůrek, Syrovátka, Brožek, Linka, Macháček, Šťovíček, Masařík, Javůrek, Hušek, Vosecký, Řezníček, Říha

Sestava Desná:
Mucska - Šálek, Poselt, Kořínek P., Ježek, Kopal, Kořínek M., Veselouš, Kovář, Hloušek, Schmied                       

Rozhodčí: JIRÁK. ŽK: 1:3.  Diváků: 150 (většina z Desné, pozn. hostujícího týmu)