Třeba ty otravné zdravotní procházky. Pro děti vyložené utrpení, pro páry nechutná nutnost konverzovat na téma "ejhle veverka". To teď odpadá. I dotěrnému psovi snadno vysvětlím, že s ním nemusím ve čtyři ráno ven. Když nerozumí česky, stačí mu ukázat portrét zamyšleného Hamáčka. (Jasně, že venčení je ještě povoleno, ale musí ten pes vědět všechno?)

Povinné roušky, rychlé testy. Proč je to nenapadlo dřív?

Báječné je i to, že nemůžu nakupovat. V obchoďáku vždycky utratím spoustu peněz neplánovaně. Teď mohu ušetřit na báječnou dovolenou v Itálii nebo ve Španělsku :-). Zůstávám tedy doma.

KaranténaZdroj: DeníkA i tam pozoruji mnohá vylepšení: nikdo mě nebude nutit dělat ani jíst (kdo ví, co je horší) teplé večeře. Je potřeba šetřit plyn a elektřinu. Vláda nám nezaručila, že nedojdou. Nemusím honit děti od mobilu a počítače. Stejně jsem v tom byl extrémně neúspěšný. Co mají teď chudinky dělat jiného, když jim milovanou školu a kroužky vzali?

Můžu dát konečně průchod hypochondrismu. Partner mě bude nadšeně obskakovat, pokud si stěžuji na cokoli jiného než koronavirus.

Poprvé v životě mě nikdo nebude kritizovat za to, že doma chlastám. Jednak do hospody nemůžu, jednak to potřebuji v téhle šlamastyce na nervy.

Zdravotníci i pacienti v ohrožení. Chybí roušky i dezinfekce

A vůbec: všimli jste si někdy, jak je zajímavý výhled z okna, i když je kolem liduprázdno? A jedna optimistická zpráva navíc: prý se narodí za devět měsíců víc dětí, když budeme zavření doma. Je to velmi nepravděpodobné. Stane se něco mnohem lepšího. Horentně stoupnou příjmy pornoprůmyslu.

Vzhledem k tomu, že přes polovina světového porna se točí v Česku, je to pro hospodářství větší pomoc než všechny Havlíčkovy balíčky.