Smartwings to oznámily na svém facebookovém profilu Neberte nám křídla, který používá jako marketingovou podporu pro jednání o státní pomoci. Plány potvrdila mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková. Podle rezervačního systému chce začít létat do Splitu 10. června zatím dvakrát týdně, později už každý den.

Dovolená u moře - Ilustrační foto
Bezpečná dovolená u moře: Řecko vede, Češi budou mít zřejmě privilegia

Cena zpáteční letenky začíná na 6 tisících korunách. Od 13. června pak spustí spojení do Dubrovníku. „Obnovování letů je přímo závislé na uvolňování podmínek cestování ze strany jednotlivých států. Lety chceme obnovit co nejdříve v závislosti na avizovaném rozvolnění všech opatření,“ dodala Dufková.

Od 15. června chce firma nabídnout spojení do španělských destinací, konkrétně do Malagy a na Mallorku a Kanárské ostrovy. Na konci června chce dopravce obnovit spojení do Bulharska a Řecka.

Letiště Václava Havla v Praze - ilustrační foto.
Češi by se neměli bát kupovat letenky, říká odborník. Riziko vidí v něčem jiném

Minulý týden obnovily lety z Prahy České aerolinie. Po Amsterdamu, Frankfurtu, Paříži a Stockholmu začne firma od zítřka létat do Bukurešti. Plánované obnovení provozu na Ukrajinu se odkládá: do Kyjeva začne firma létat až v druhé polovině června, do Oděsy lety nejsou ani v prodeji.