1/5

Tradiční bramborová buchta s gothajem

close Bramborová buchta s gothajem info Zdroj: Deník/VLP Externista zoom_in

O recept na tradiční bramborovou buchtu s gothajem, kterou v západních Čechách peče snad každý, se podělila Monika Růžičková, majitelka instagramového účtu Z deníku foodblogerky. 

close Monika Růžičková info Zdroj: Deník/VLP Externista zoom_in Suroviny: 0,5 kg hrubé mouky, 0,5 l mléka, 2 vejce, 2 brambory, 1 dcl oleje, 5 dkg droždí, salám, majoránka, 5 stroužků česneku, pepř, sůl a cukr

Postup: Vařené brambory oloupejte a nastrouhejte na jemno, z trochy mléka, kostky droždí a špetky cukru utvořte kvásek, zbylé mléko nalijte do mouky, přidejte brambory, vejce, olej, utřený česnek se solí, vzešlý kvásek, koření a salám na kostičky, těsto nechte 45 minut kynout a následně vlijte do sádlem vymazaného pekáče a opět nechte 30 minut kynout, pečeme 45 minut na 180 stupňů.

loading
arrow_left Předchozí
1/5
Další arrow_right