V Náruči bylo rušno ale také o prázdninách, během kterých se zde střídaly příměstské tábory pro předškoláky, pro děti z pěstounských rodin a školní letní kempy. Poslední srpnový týden jsme ve spolupráci se ZŠ Žižkova realizovali kondiční lekce pro školáky.

Pokud to pandemické okolnosti umožní, podzimní nabídka bude opravdu nabitá. Rozjíždí se pravidelné besedy Waldorfského klubu s Hanou Hajnovou, do dopoledního programu budeme postupně zvát odborníky – fyzioterapeutku, logopedku, dětskou psycholožku… Příští měsíc spustíme kroužky pro předškoláky – jako každý rok se děti mohou těšit na rukodělné i pohybové aktivity. Myslíme také na dospělé – už nyní můžete protáhnout tělo během pondělní powerjógy nebo čtvrtečního bodyshape&core, od 1. října startují lekce ranní jógy.

Krabici s koťaty našly děti na autobusové zastávce v Loužnici.
Opuštěná koťata z Loužnice našla rychle nové domovy

Velkou událostí v říjnu pak bude moderovaná beseda s Janou Nováčkovou, mj. spoluautorkou konceptu Respektovat a být respektován. Řeč bude zejména o potřebách dětí. Paní doktorku jsme pozvali kvůli tomu, jak na malé i velké působila distanční výuka – máme proto radost, že mezi přihlášenými jsou i učitelé a další profesionálové, kteří s dětmi pracují.

V podzimním plánu nechybí setkání podpůrných svépomocných skupin – bezpečný prostor pro sdílení poskytujeme rodinám celiaků, diabeťáčků a dětí s poruchami autistického spektra. Od října bychom rádi zařadili skupinu pro maminky s psychickými obtížemi.

Stále fungují naši odborní konzultanti, kteří umí poskytnout rychlou první pomoc, pokud potřebujete konzultovat nějakou akutní situaci v rodině.

Tak už jen doufat, aby se vše mohlo odehrát „kontaktně“…

Anna Bergerová, kontaktní a programový pracovník