Sobotní odpoledne na Mlýnské kolonádě patřilo smíšeným sborům z Německa, Rakouska a Českou republiku reprezentovali nejmladší účastníci z Jablonce nad Nisou. Vystoupení se dětem opravdu vydařilo a sklidily velký aplaus od českých a zahraničních diváků. Děti zářily nadšením a radostnou náladou, nechyběly lázeňské oplatky, ochutnávka léčebných pramenů, rozhledna Diana, Motýlí dům, malá zoologická zahrada, plavání v hotelovém i venkovním bazénu, hudba v hotelu Kriváň, jízda koňském kočáře a nákupy suvenýrů.

Neděle patřila Mariánským Lázním, hotelu Krakonoš, návštěvě parku Boheminium, ale i procházce ke Zpívající fontáně a Lázeňské kolonádě, kde se děti odpoledne představily se svým programem a sklidily zasloužený potlesk. Vyvrcholením celého festivalu bylo slavnostní vystoupení v Mramorovém sále Casina, kde se představily všechny sbory. Děti měly velký aplaus a získaly ocenění od zástupců společnosti Music & friends a ředitele festivalu sbormistra smíšeného pěveckého sboru Fontána z Mariánskýc Lázních pana Pavla Urbana.

Dětský pěvecký sbor Skřivánek na přehlídce Kytička písniček 2023.
Kytička písniček. Více jak stovka dětí zpívala na přehlídce v Jablonci

Velké překvapení bylo pozvání na Mezinárodní hudební festival do Amsterdamu v příštím roce. Nechyběly slzy dojetí, překrásná atmosféra, dárky od pořadatele pro děti, diplom a velká broušená váza. Skladbou Proč bychom se netěšili byla závěrečnou hudební tečkou velice hezkého festivalu. Fotografování, odměny, rozloučení a dlouhá cesta domů.

Vyjadřuji poděkování německé společnosti Music & friends a paní Marii Buchmann za pozvání, perfektní organizaci a krásnou spolupráci. Děkuji statutárnímu městu Jablonec nad Nisou za dlouholetou podporu dětskému pěveckému sboru Skřivánek, paní Janě Matěchové, vedoucí kanceláře primátora, firmě Ligum, řediteli J. Pluhařovi a Nadaci Jablotron za sponzorský dar. Velké poděkování si zaslouží všichni rodiče a naši malí zpěváčci, kteří perfektně reprezentovali své město.

Věra Pokorná, sbormistryně