První aprílový den je den, kdy se snažíme odlehčovat život malými žertíky. O žertík ale rozhodně nešlo ze strany dobrovolníků, kteří se vydali v tento den přímo na státní hranice na Českolipsku, Liberecku a Semilsku za policisty, celníky a vojáky, kteří zde v době nouzového stavu působí. Vydali se za nimi proto, aby jim zde zpestřili jejich náročnou službu na hraničních přechodech a státních hranicích.

Všichni, kteří v tento den sloužili zejména na hraničním přechodu Petrovice-Lückendorf a hraničním přechodu Harrachov-Jakuszyce, si tak mohli dopřát jídlo v podobě buchet, balíčků s energy drinků, ale také sladkostí. Tito dobrovolníci nezapomněli ani přibalit roušky. A o koho vlastně šlo?

Jednalo se o dobrovolníky z okolí České Lípy, Nového Boru a Mimoně, kteří udělali celkově 100 balíčků a neváhali najezdit 600 km, jen aby podpořili ty, kteří jsou v tzv. „první linii“.

Za tuto podporu a pomoc policisté Policie České republiky děkují Kateřině Kučerové, Davidovi Sykáčkovi, Haně Vošvrdové, Kláře Indrychové a Barboře Řezáčové. Nejedná se ovšem jen o tento případ. Je možno zmínit spoustu dalších, kdy např. místní obyvatelé z blízkosti hraničního přechodu Petrovice-Lückendorf nosívají občerstvení zde sloužícím policistům,  příslušníkům Celní správy a vojákům Armády ČR.

Pro tyto „bojovníky“ v „první linii“ je to pěkné ocenění jejich práce. Rozhodně všem patří velké díky.

Lidé stále nezapomínají na ty, kteří jsou v tzv. 'první linii'. Na hraničních přechodech a státních hranicích obdarovali nejen policisty dobrým jídlem, nápoji, ale i rouškami.Zdroj: PČR

Vladimíra Šrýtrová, koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje