S jistou dávkou nadsázky je Křišťálové údolí v podstatě celý Liberecký kraj, v němž je soustředěno nejvíce sklářských a bižuterních firem na světě. Na 12 stranách kalendáře se snoubí industriální minulost a přítomnost s podmanivou přírodou.

„Letos jsme pojali kalendář jako poctu místnímu fenoménu sklářství, bižuternictví a šperkařství, oborům které dotvářejí různorodou tvář našeho kraje. Ukazujeme krásu těchto řemesel i jejich propojení s regionem, v němž se jim daří a z něhož vzešly,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Cílem soutěže je ocenit výjimečné kalendáře, a to nejen z pohledu polygrafického zpracování, ale i z hlediska originálního návrhu či společenského poselství. Veškeré dostupné informace o veřejném hlasování jsou na webu http://kalendarroku.cz/soutez/hlasovani.

Porota vybere vítěze v kategoriích Grand Prix cena za fotografii, cena za grafické zpracování, za originální a inovativní přístup zpracování, za kvalitu polygrafického zpracování, za podporu sociální a společenské role, za podporu mladých tvůrců a nově Cena Branded Content.

Jan Mikulička, oddělení tiskové a vnějších vztahů Krajského úřadu LK