Maruščin boj s nemocí začal pobytem na hemato-onkologickém oddělení v pražském Motole. S maminkou samoživitelkou pak byla doma v izolaci a denně dojížděla na chemoterapie. Léčba trvala celé dva roky a byla úspěšná. Nyní je Maruška zdravá, přesto stále musí jezdit na pravidelné kontroly do Prahy, a to až do 18 let.

Z veřejné sbírky se hradily léky, zdravotnický materiál, potravinové doplňky, rehabilitace, kompenzační pomůcky, dále úprava domácnosti na sterilní prostředí, dezinfekční prostředky, ozdravné pobyty a náhrady cestovného do zdravotnických zařízení.
Sbírka byla nyní ukončena a od paní Ivety Votrubové nám přišlo krásné poděkování:

Dobrý den, paní Černá,

chtěla bych Vám ze srdce poděkovat za organizaci veřejné sbírky, která mi usnadnila život v těch nejtěžších chvílích, které mohou matku potkat. Díky vybraným penězům mohlo dojít k úpravám našeho bytu, tak aby se mohla Maruška vrátit domů a léčit se tady. První rok jsme musely mít doma naprosto sterilním prostředí, musel se vymalovat byt, vyměnit koberec, všechno neustále dezinfikovat, koupila se tavička fólií na potraviny, nové nádobí. To by pro nás bez sbírky nebylo dostupné a Maruška by musela zůstat pořád v nemocnici. Díky sbírce jsme mohly být doma, společně s druhou dcerou Aničkou, a žít aspoň trochu normální život.

Moc děkujeme Rodinnému centru Maják, kamarádce Blance a všem hodným lidem, kteří nám přispěli.

Iveta Votrubová, Maruška a Anička

I my děkujeme všem za příspěvky do kasiček a na účet založený pro tuto sbírku. Hezkou částku jsme vybraly i na Tanvaldském svařáku v roce 2018. Jsme rády, že se našlo hodně lidí, kteří nejsou lhostejní. Nebyl to zdaleka jen Maják, kdo rodině pomohl!

Maruško, Tobě přejeme, ať už jsi jenom zdravá a veselá. Jsi statečná bojovnice a my ti držíme pěsti, ať už je vždycky všechno v pořádku ♥ .

Holky z Majáku, RC Maják Tanvald