Děti i jejich rodiče či prarodiče potěší tak akorát, ale zase neunaví, a to vzhledem ke své délce tři hodiny a jedné minuty navrch. Najdete tu méně tradiční příběhy O chytré princezně, Spravedlivý Bohumil, O labuti, O Jozovi a Jankovi, O třech zakletých psech, Vodní paní a nakonec ještě také i Alabastrová ručička.

Většina pohádek Boženy Němcové je obecně známá, opakovaně vyprávěna i zfilmována. Patří k národnímu literárnímu pokladu. Stále však existuje řada jejích pohádkových příběhů, uchvacujících nesmírnou fantazií vypravěčky, tajemným prostředím a událostmi, které jako by na své objevení teprve ještě netrpělivě čekaly.

Ve čtvrtek 7. dubna pořádalo Krajské ředitelství policie Libereckého kraje slavnostní vyhlášení jubilejního 12. ročníku soutěže Psovod roku.
Psovodem roku 2021 se stal policista z Jablonce. Pomohl najít ztracenou seniorku

Sedm podivuhodných vyprávění v našem nového kompletu tak patří mezi ty méně známé příběhy, a o to překvapivější je seznámení se s nimi. Ve většině z nich se totiž skrývá řada tajuplných i napínavých dějů v tak obrovském množství, že by to jiným, méně inspirovaným a méně velkorysým autorům, stačilo klidně i na desítky pohádek.

Obě interpretky Aňa Geislerová a Anna Kameníková jsou přitom s legendární autorkou Boženou Němcovou, dámou nelehkého osudu ale obrovského talentu, úzce spjaty jako její představitelky v úspěšné, působivé, nezřídka dojemné a ovšem i osudové čtyřdílné televizní sérii Božena z produkce České televize, kterou televize odvysílala na přelomu roku.

Radek Strnad