Mezi soutěžícími jsou i stavby z našeho kraje, čtyři z okresu Jablonec nad Nisou a tři ze Semilska.

Pro soutěžní stavby hlasujte na www.drevenastavbaroku.cz/hlasovani. Vybírat můžete z devíti soutěžních kategorií: malá a velká dřevěná hřiště, návrhy a realizace dřevěných konstrukcí či moderních dřevostaveb, realizace roubenek, srubů, interiérů a v neposlední řadě z nově otevřené kategorie zajímavosti ze dřeva. Otevřeli jsme ji na oslavu 15 let Nadace dřevo pro život a ukazuje dřevěné předměty se zajímavým příběhem.

V každé kategorii můžete poslat až 3 hlasy. Když budete hlasovat ve všech 9 kategoriích, zařadíte se do soutěže o 3denní romantickou dovolenou ve srubu v podhůří Orlických hor v areálu Akademie Libchavy s.r.o. „Šanci na výhru si významně zvýšíte, pokud odešlete všech 27 hlasů, které máte k dispozici po registraci vaší e-mailové adresy na našem webu,“ doporučuje ředitel Nadace dřevo pro život Stanislav Polák.

Dřevěné stavby lákají každoročně pozornost tisíců hlasujících, kteří jim v minulém ročníku odeslali téměř 45 tisíc hlasů. „I letos budou mít hlasující z čeho vybírat. Přihlášené stavby jsou krásné, inspirativní a prospívají našemu zdraví i planetě,“ doplnil Polák s tím, že věří, že zájem o tyto stavby i nadále poroste. Výsledky ankety, kterou Nadace dřevo pro život vyhlašuje už po desáté, budou zveřejněny 22. dubna na slavnostním vyhlášení vítězů v Praze.

Terezie Poláková