Na tento problém narazila hlídka Městské policie Krnov, která na státní svátek 28. října odpoledne zkontrolovala jeden z krnovských penzionů, ve kterém jsou řečtí dělníci ubytovaní. Navzdory mimořádným opatřením zde skupinka přibližně deseti cizinců grilovala a dobře se bavila za konzumace alkoholu.

Krnovský hřbitov, říjen 2020.
Dušičky v době covidové? Krnovský hřbitov rozzářily tisíce svíček, podívejte se

„Strážníci záhy zjistili, že se jedná o řecké dělníky, kteří pracují na obchvatu. Nedařilo se jim však s nimi domluvit. Po telefonickém hovoru se zástupcem zhotovitele stavby bylo zjištěno, že Řekové mají svého tlumočníka. Na jeho služby však nakonec nedošlo, protože strážníkům se podařilo anglicky vysvětlit řeckým dělníkům opatření související s nouzovým stavem a ti pak svůj „piknik“ ukončili,“ uvedla mluvčí krnovské radnice Dita Círová.

Stavba severovýchodního obchvatu Krnova byla zahájena před třemi lety. Obchvat za miliardu je největší investice v historii Krnova. Stavby se ujala krnovská firma Silnice CZ v konsorciu s řeckou společností Aktor ATE.

Řecká skupina Ellaktor asi rok před výběrovým řízením na zhotovitele obchvatu Krnova založila Aktor ATE jako svůj odštěpný závod v Česku. Smlouva na stavbu obchvatu Krnova byla její první silniční zakázkou v Česku.

Náměstí ve Slezských Rudolticích oživily vyřezávané dýně, Halloween je tady. Listopad 2020.
PODÍVEJTE SE: Halloween na Osoblažsku. Dýně ozdobily i "Slezské Versailles"

„Jsem rád, že stavbu realizuje místní firma Silnice CZ, která zaměstnává místní lidi, takže ty peníze neodejdou do zahraničí,“ uvedl při poklepávání základního kamene obchvatu v srpnu 2017 tehdejší místostarosta Krnova a náměstek hejtmana Jan Krkoška (ANO).