Také do zápasu na západě Čech vstoupili Jablonečtí aktivně. Do vedení šel hostující tým hned z prvního nebezpečného útoku. Útočník Ikaunieks krásně načasoval přihrávku za obranu Kinčlovi, ten se zbavil obránce Viktorie a pak nedal brankáři soupeře šanci – 0:1.

Jenže domácím se povedlo o sedm minut později srovnat skóre po rohovém kopu. Běžela desátá minuta zápasu a skóre se znovu měnilo, do balonu se tentokrát opřel Smejkal a znovu vystřelil Jablonci vedení – 1:2.Vodičkův tým navýšil své vedení opět za další tři minuty Nykrínem na 1:3. Před půlhodinou hry Jablonečtí rychle otočili hru a poté Vošahlík přihrával Divišovi, jehož střílený centr si do vlastní branky srazil sám plzeňský obránce – 1:4.

Druhý poločas už tak bohatý na branky nebyl, ale svou úrovní rozhodně hrstku přihlížejících diváků bavil. V 59. minutě dobře hrající Ikaunieks přihrál za obranu mladému Nykrínovi. Jeho střelu stihl brankář vyrazit jen k volnému Daníčkovi a ten do prázdné branky upravil na 1:5. Domácí v 61. minutě korigovali na 2:5 po nedorozumění naší obrany. Nejdříve domácí nastřelili z hranice vápna tyč jablonecké branky a domácí útočník poté už skóroval.Viktoriáni byli velmi houževnatí, důrazní a fyzicky dobře připravení. Ale v jablonecký prospěch hovořila zkušenost a rozdíloví hráči jako Smejkal s Ikaunieksem.

Pozvánka na Spartu
V neděli na Spartu. A už bez omezení. Přijďte fandit, Jablonec potřebuje body

Trenér Jaroslav Vodička tak byl po dalším přípravném zápase spokojený, tentokrát především s útočnou fází svého týmu.

K utkání řekl jablonecký kustod Robert Samko: „Plzeň měla mladý tým, houževnatý, dobře připravený. Většina gólů, které jsme jim dali, padly po jejich nezkušenostech. My jsme měli dvě posily z áčka Smejkala a také Ikaunikse, oba byli rozdíloví hráči. Celkově mělo utkání opravdu dobrou úroveň, vysoké tempo, bylo to super přátelské utkání. Navíc bylo hezké počasí, tam bylo už skoro jaro. Nás ještě čekají další přípravné zápasy. V sobotu 19. února od jedenácti hodin hrajeme v jabloneckých Břízkách se  Slavií.“

FC Viktoria Plzeň B – FK Jablonec B 2:5 (1:4)

Branky: Pospíšil, Aubrecht - Kinčl, Smejkal, Ikaunieks, vlastní, Daníček

Sestava I. poločas: Surovčík – Diviš, Vošahlík, Skuhravý, Štěpánek – Kinčl, Munzar, Breda, Smejkal, Nykrín – Ikaunieks

Sestava II. poločas: Fiala – Podzimek, Vošahlík, Skuhravý, Nykrín – Werani, Munzar (61. Břenek), Daníček, Smejkal, Breda – Ikaunieks (65. Svrček)