„Jsme rádi, že jsme na tak prestižní adrese vyhráli. Zápas byl ale vyrovnaný a výsledek pro domácí krutý. Vytvořili si také šance, ale neproměňovali. Oba týmy hrály po tak dlouhé pauze svůj první zápas. Neduhy a následky té pauzy byly znát. Hrálo se na kvalitním hřišti, přálo i počasí. Pro nás to byla skvělá příprava a vítězství si vážíme,“ okomentoval duel Zdeněk Bryscejn.

Ačkoliv herně bylo Kladno soupeři vyrovnaným sokem výsledek hovoří jasně pro hosty – vyhráli 3:0. „U nás je to už evergreen. Strašně se nadřeme na gól, dnes jsme dokonce nedali ani jeden. Přitom příležitostí bylo dost, podle mne pět šest,“ kroutil hlavou trenér Kladna Jan Pejša. Kladenský kouč nasadil do prvního poločasu zkušenější sestavu s oporami Holubem, Čížkem, Tóthem a Pechrem. Gól dali, ale Dejčmar byl v ofsajdu. Po obrátce už Jan Pejša poslal na trávník několik borců, kteří končí v dorostu a za muže si zahráli vůbec poprvé. Chyby domácích soupeř nemilosrdně trestal.

FK Jablonec bude hledat posily. Ilustrační foto
ANKETA: Tipujte posily! Koho byste chtěli vidět na podzim v dresu FK Jablonec?

„Soupeř dal ze tří šancí tři góly, tohle nám schází. Navíc byly dost laciné. Tomas Radzinevičius byl i mým svěřencem, když jsem dělal asistenta v Opavě a rád na něj vzpomínám, Byl to strašně bezprostřední, výborný kluk. Rád jsem ho viděl,“ chválil Jan Pejša soka. DALŠÍ DUEL V SOBOTUDalší přípravný zápas hrají hráči Hamrů v sobotu 29. května v Lounech. Vzhledem k tomu, že hamrovský trávník prochází údržbou, musí vyjíždět k přípravným duelům na hřiště soupeřů. „Budeme hrát s s divizními mančafty ze skupiny B, prověříme jejich i naši kvalitu,“ dodal Zdeněk Bryscejn, který také zároveň koučuje hamrovské béčko, takže z Kladna ještě pokračoval do Vrchlabí, kde hrálo B mužstvo.

„Tam naše béčko prohrálo 3:5, poločas byl 1:1. Šedesát minut jsem byl spokojený, ale ve zbytku utkání to bylo zklamání z herní nekázně některých hráčů. Dostali jsme hodně gólů a k tomu si musíme na tréninku určitě něco říct. To se nám nesmí stávat. Příští týden béčko přípravný zápas nemá, ale společně trénuje A i B tým,“ dodal kouč.

SK Kladno – Velké Hamry 0:3 (0:0)

Branky: 50. Rudolf, 80. Radzinevičius, 86. Hrušovský
Sestava Hamrů: Klement, Štěpánek, Javůrek, Váňa, Janda, Linka, Černý, Žitka, Rudolf, Šohaj, Radzinevičius, Hrušovský, Jeřábek