„Jedná se o nový turnaj pod Komisí mládeže FAČR. Každý kraj postaví výběr dorostenců po kategorii U17, hrající maximálně krajské soutěže,“ přiblížil Michal Kolčava, Grassroots trenér mládeže LKFS.

V jarní části sezóny se odehrají tři semifinálové skupiny – Liberecká KFS se utká s Vysočinou, Pardubickým, Královehradeckým a Středočeským. Vítězové postoupí na finálový turnaj.

„My jsme se rozhodli udělat turnaj mezi okresy a při tomto turnaji vybrat hráče, kteří budou reprezentovat náš kraj. Myšlenka turnaje cílí na kluky, kteří nehrají v top klubech, ale i tak mohou reprezentovat. Mají zde šanci se ukázat a říci si třeba o zkoušku ve větších klubech, ať již v mládeži nebo už nakouknout do mužského fotbalu?“ dodal Kolčava.

Výsledky semifinále: OFS Semily – OFS Jablonec 2:1 (1:1), OFS Česká Lípa – OFS Liberec 1:4 (0:1).

Finálový turnaj se odehraje v neděli 6. března na umělé trávě v Doubí. O 3. místo od 10 hodin: OFS Česká Lípa – OFS Jablonec, finále od 12 hodin: OFS Liberec – OFS Semily.

ZIMNÍ LIGA ŽÁKŮ

Na umělkách se hraje zimní liga pro starší žáky. Komise mládeže LKFS pořádá nově zimní fotbalovou ligu U15, která se hraje na UMT Hrádek n. N. a Doubí. Ve skupině jsou čtyři týmy a následně navazuje play-off o umístění. O víkendu se budou hrát závěrečné boje ve skupinách.

„Jde o první ročník s cílem vyplnit zimní pauzu organizovanou soutěží – turnajem. Chceme tak pomoc týmům hrát v tomto období pravidelně utkání,“ upřesnil trenér LKFS Michal Kolčava. „Poděkování patří klubům Doubí a Hrádku nad Nisou, že nám umožnili u nich turnaj uspořádat. Věříme, že nezůstane u letošního ročníku, ale že v dalších letech navážeme,“ dodal.

Program – neděle 6. března v Hrádku – 10.00: Hrádek – Slovan Liberec dívky, 12: Arsenal ČL – Stráž n. N., v Doubí – 14.00: Sedmihorky – Loko ČL, 16: Doubí – Vesec.