Velké Hamry B - Sokol Plavy 0:2 (0:0)

Trenér hostů Richard Sitarčík k zápasu řekl:„Vítězství 2:0, ale soupeř osmdesát minut držel balón. Naši kluci hodně bojovali, měli motivaci i proto, že v týmu hraje několik bývalých Hamrováků. Hamry jsme přehráli bojovností. My jsme poctivě bránili. Góly jsme dali z brejků. Na šance bylo utkání vyrovnané. Hamry byly lepší v držení míče. Ale vyhrává se fotbalovým srdíčkem. A to jsme tentokrát měli větší my,“ řekl k sousedskému derby trenér Plavů Richard Sitarčík.

PRVNÍ GÓL DAL PLNÝ

V první půli předvedly oba týmy přibližně stejný výkon. Fanoušky nadzvedly při několika šancích, které ale zůstaly bez zakončení. Do kabin šla mužstva za nulového stavu.

V prvním domácím zápase I.B třídy nastřílel  Rychnov soupeři osm gólů.
Hráči Rychnova bojují o postup do I.A třídy, vyšší soutěž by mužstvu slušela

V druhém poločase udeřily Plavy, když David Plný, nejlepší hráč zápasu, dal na 1:0. Domácí si žádný tlak nevytvořili a hosty ani nevystrašili žádnými nebezpečnými okamžiky na vyrovnání. Na 2:0 pro Plavy zvýšil Toman. Poslední minuty utkání už mužstva dohrála v klidu a bez emocí. Sudí nemusel vytáhnout ani žádnou červenou kartu a žluté využil jen třikrát, z toho dvakrát pro hosty.

HRAJE SE NA GÓLY

„Pro nás to byl super zápas. Minulé kolo jsme prohráli, ale nemuseli jsme. Tentokrát jsme vyhráli zaslouženě. Kdyby to byla remíza, bylo by to málo. Naši víc bojovali. My jsme poctivě bránili až od naší půlky a hráli jsme na brejky. Hru určovaly Hamry, ale na to se ve fotbale nehraje. Hraje se na góly,“ vyhodnotil průběh kouč Richard Sitarčík.

V příštím kole čeká Plavy další nedaleký soused, tým Lučan. „Bude to těžký soupeř. S ním jsme hráli vždycky vyrovnané utkání, jednou výhra, jednou prohra. V této soutěži jsou všechny týmy většinou vyrovnané. Vyhraje ten, který do toho dá v ten den více bojovnosti. A ta zakryje i nedostatky, které mají určitě všechna mužstva. Zápas bude náročný. Musíme makat tak, jako jsme makali tentokrát. A snad vyhrajeme,“ plánuje příští výkon trenér Plavů.

Snímek z utkání Liberce proti Jablonci
Derby bez gólů i bez vítěze: Liberec - Jablonec 0:0

Trenér béčka Velkých Hamrů Jaroslav Pekelský: „Plaváci přijeli s defenzivní taktikou, tu hráli od první do poslední minuty.