Sokol Držkov je tým zkušených hráčů a předpokládalo se, že bude lučanského soupeře nejspíše převyšovat jak fotbalovostí, tak taktickou vyspělostí. Toto se potvrzovalo hned od počátku. „Převaze držkovského týmu přispěla i skutečnost, že, podle slov trenéra, nebyli domácí hráči schopní držet se taktického plánu, a to hrát ze zajištěné obrany, zhušťovat střed hřiště, ztěžovat tak soupeři kombinaci a čekat na rychlé protiútoky, řekl trenér domácích Štěpán Sobotík.

Místo toho se Lučany přizpůsobily hře soupeře a ten je, díky individuální kvalitě, přehrával a vytvářel si šance, a to zejména náběhy po stranách hřiště. Průběh první půle silně ovlivnil hodně rychle inkasovaný první gól, když se už v 9. minutě nechal nachytat gólman TJ Lučan a srazil si do brány střelu z velkého úhlu. Fotbalisté Lučan byli poté hodně nervózní, chyběl jim klid na míči a přesnost v rozehrávce.

Soupeř přitvrdil

Držkovští snadno získávali míče a kvalita řešení v útočné fáze vedla k tomu, že Lučany obdržely další dvě branky. Až ke konci prvního poločasu domácí konečně ukázali svoji sílu a alespoň korigovali stav na 1:3. Druhý poločas nabídl již odlišný obraz hry, domácí se svému soupeři vyrovnali, zvýšili pohyb, nasazení i agresivitu, což hned z počátku mohlo vést ke snížení, když domácí Pavelka po průniku z levé strany trefil boční síť soupeřovy branky.

„Tohle byl z mého pohledu zlomový okamžik utkání. Pokud by padl gól do držkovské brány hned z kraje druhého poločasu, tak bychom určitě body urvali“ myslí si předseda Tělovýchovné jednoty Lučany nad Nisou Oldřich Churý.

Pěnčín dal desítku
V Doubí prohru čekali, hosté sázeli góly i do prázdné brány

Lučanským náznakům šancí pak chyběla přesná finální fáze a Držkovským zase přesné zakončení. A tak se stav během druhé půle už neměnil. Velmi slušná divácká kulisa viděla pěkné kombinační utkání, plné pohledných akcí.

„Ačkoliv mne mrzí, že jsme nezvládli první poločas podle představ, tak všichni hráči odevzdali na hřišti maximum a jsem na ně za předvedený výkon hrdý, vždyť Držkov je bezesporu fotbalově nejkvalitnějším týmem soutěže“ zhodnotil utkání hrající trenér lučanského oddílu Štěpán Sobotík