FK Žel. Brod Arsenal Česká Lípa 4:2 (3:1)

Od samého úvodu se ukazovalo, že menší rozměry vyhovovaly víc domácímu týmu. Hned ve 4. minutě se prosadil v pokutovém území Hloušek a otevřel skóre zápasu 1:0. Za sedm minut udělali kiks dva obránci hostí a navíc špatně vyběhl hostující brankář, a tak Picek lehce lobem zvýšil na 2:0.

ODNESLI TO GÓLMANI

Českolipský brankář Steklý musel v 15. minutě pro zranění střídat a nahradil ho původně nominovaný brankář Kadlec. Ale prakticky vzápětí po vystřídání se brankář Kadlec v souboji ve vápně těžce zranil a musela přijet záchranná služba.

První jarní zápas divize C na domácí půdě: Jiskra Mšeno A - FK Kolín 2:2 (0:0) PK 4:5.
Vodička: Jsem spokojený, penalty neberu

„Zápas byl v 17. minutě téměř na půlhodinu přerušený. Do branky hostí poté nastoupil útočník Kaňkovský. Česká Lípa se pak ale výrazně zlepšila,“ okomentoval situaci za domácí trenér Jaroslav Kletečka.

MÍGL DVAKRÁT SNÍŽIL

Ve 24. minutě domácí lajdácky bránili rohový kop hostí a českolipský Mígl nadvakrát dokázal snížit na 2:1. Kaňkovský v hostující bráně předvedl dva velmi pěkné zákroky. Ve 37. minutě Brod poslal dlouhý aut do vápna hostí. Na zadní tyči číhal na svou příležitost Hloušek a dočkal se. Propadlý balón poté neměl problém uklidit a zvýšil na 3:1. Do poločasu měl ještě příležitost domácí Makula, ale šanci nedal.

Druhý poločas začal nastřelenou tyčí, když byl blízko ke třetímu gólu Hloušek. Čtvrtý gól do sítě Lípy ale přišel rychle a svůj premiérový v této sezoně vstřelil Aubrecht 4:1.

Jablonecké basketbalistky (v červeném) v zápase s USK Praha B.
Basketbalistky Jablonce schytaly v play-off dva debakly

Brod v té chvíli byl jasně lepší a přidat gól mohl Picek a hlavně v 56. minutě Hloušek. Jeho šance ale byla ze strany Brodu prakticky poslední. V poslední půlhodině byli hosté nebezpečnější. Měli dva přímé kopy z hranice vápna, ale ty zakončili špatně. Pak přišlo snížení Lakatoše, který uklidil k tyči odražený míč po nedůrazu brodské obrany 4:2. V 83. minutě chyboval v pokutovém území Aubrecht a následně přišel faul Kotlára a pokutový kop pro hosty.

DOMÁCÍ MĚLI KLIKU

Brankář Kaňkovský ale, naštěstí pro Brod, penaltu poslal nad břevno domácí branky, a tím zápas nezdramatizoval. Takže Brod nakonec i přes potíže v poslední půlhodině dokráčel ke třem bodům. Za Železný Brod nastoupili: Kopal, Kotlár M., Šilhán, Musílek, Král,

Aubrecht (86.min. Šefr M.), Makula, Kotlár T. Vanc, Picek (74.min. Kysela) , Hloušek (88.min. Štastný)