FK Jiskra Mšeno – FK Náchod 7:0 (3:0)

Právě útok na první místo byl jedním z motivačních prvků kouče Vodičky před závěrečným soubojem s Náchodem. „Být na prvním místě, to byl pro nás cíl i před tímto zápasem,“ přiznal trenér Mšena. Jeho svěřenci se do soupeře zahryzli hned od prvních minut a nedávali mu vydechnout. Daníčkův centr za obranu dostal sice Štajner pod nohy, přesto dokázal vystřelit, ale Bartaloše v hostující brance nepropálil.

Házená. Ilustrační foto.
I když házenkáři nevyhráli, Duklu potrápili

Pak Daníček připravil palebnou pozici pro Rozkovce, náchodský brankář ale stačil vyrazit. V 10. minutě Hušek střílel nepřesně, ve vápně ale trefil míč do hlavy Skuhravého a Bartaloš měl zase plné ruce práce. Na branku Náchodu se valil útok za útokem. Dvakrát se zastřeloval Hušek, nejdříve poslal z malého vápna svou hlavičku těsně nad, vzápětí zakončoval k tyči, ale Bartaloš předvedl efektní skok po balonu. V 25. minutě se Mšeno ujalo zaslouženého vedení 1:0 gólem Huška.

Excelentně zakončilo áčko Mšena podzimní část soutěže divize C a potvrdilo, že právem patří na první místo tabulky, když svěřenci trenéra Jaroslava Vodičky soupeře vysoko porazili.Zdroj: Deník / Dagmar Březinová

Po půlhodině hry přišla z ničeho nic obrovská šance soupeře, Zoul ale jeho střelu u tyče dokázal vyrazit. Dál ale dominoval Vodičkův jablonecký celek. V 38. minutě Daníček přihrál Štajnerovi, před ním zívala už jen opuštěná branka s obráncem, kterého Štajner dokázal prostřelit na 2:0. Ve 41. minutě Štajner střílel, brankář Bartaloš jeho střelu vyrazil, Hušek ale pohotovou hlavou míč vrátil do branky na poločasových 3:0.

PLÁNOVAL HATTRICK

Obraz hry se ani po změně stran nezměnil, a to hosté z Náchodu třikrát vystřídali. Jiskra hrála s chutí, navyšovala skóre. a další šance ještě stihla zahazovat. Ve 47. Helm vyslal na zteč Štajnera a ten lobem ke vzdálenější tyči přidal čtvrtý gól Mšena. V 61. exligista Štajner zkompletoval hattrick, svou třetí branku v zápase vsítil po přihrávce z levé strany, jeho střela z hranice vápna se otřela o břevno a zapadla do branky. Po hattricku prahl i dvougólový Hušek, nebyl od něj daleko.

Tým Rychnova úspěšně zakončil podzimní část I. B třídy východ a přezimovat bude na druhém místě tabulky. Albrechtice si vybojovaly osmou příčku.
FOTO: Rychnov zaválel. Patří mu druhé místo v tabulce I. B třídy

„Je dobře, že jsme podzim zakončili takto. Jsem za to rád. Hráči k tomu přistoupili s chutí. Hráli jsme fotbal a hráčům za to patří dík,“ liboval si kouč Jiskry Mšeno Jaroslav Vodička.

Branky: 25. a 41. Hušek, 38., 48. a 60. Štajner, 75. Pelta, 77. Štemberk
Sestava: Zoul – Helm (65. Hrnčíř), Koblížek, Váňa, Skuhravý – Daníček, Štajner (81. Munzar), Rozkovec (65. Štemberk), Houser, Pelta (77. Hartman) – Hušek (73. Čížek)