V I. A třídě libereckého fotbalového kraje už zbývá jen jediný tým, který nepoznal hořkost porážky a tím zůstává Pěnčín u Jablonce nad Nisou. Jeho fotbalisté po šesti odehraných zápasech kralují tabulce s pětibodovým náskokem před druhou Bělou. O posledním víkendu si Procházkovi svěřenci přivezli další vysoké vítězství 5:0, tentokrát ze hřiště třetí Krásné Studánky.

Pěnčínští o své výhře definitivně rozhodli až po změně stran, kdy konto soupeře zatížili čtyřmi góly. Třemi góly v rozmezí devatenácti minut se blýskl Vebr a to ještě stačil na jednu branku přihrát. Veberovi aktuálně patří se sedmi góly druhá pozice střelecké tabulky, za osmigólovým Čermákem z Rynoltic zaostává pěnčínský fotbalista už jen o jednu přesnou trefu.

Skládačky pomáhaly
Kvůli Luďkovi si jablonečtí rádi mákli. Běželi, aby mu pomohli. A šek stál za to

„V druhé půli jsme v Krásné Studánce měli spoustu šancí a dařilo se nám je proměňovat. I ve třinácti lidech jsme si poradili a odehráli dobrý zápas,“ ohlédl se za poslední výhrou kouč Pěnčína Miroslav Procházka.

Teď budou Jablonečtí čelit desátému Sokolu Ruprechtice, který už dvě kola neprohrál. Po domácím debaklu 0:5 od Semil totiž Sokol remizoval 2:2 v Rychnově a o posledním víkendu se mu na domácí půdě podařilo otočit na 2:1 zápas s Bílým Kostelem nad Nisou.

Sobotní klání 9. kola I. A třídy mezi Pěnčínem a Sokolem Ruprechtice má výkop v Pěnčíně u Jablonce nad Nisou úderem 14:30 hodiny a jako arbitři ho povedou Ďörď, Vrabec a Třešňák.