SLOVAN FRÝDLANT – TJ DESNÁ 4:1 (2:0)

„Domácí nás však předčili důrazem a orientací ve vápně, kde dominovali. Již v 9. minutě nás vykombinovali na levé straně a poslali balon do vápna. Tam u něj byl důraznější našeho brankáře s obráncem frýdlantský Nosek. Zasáhl míč, který mířil do tyče. Po jeho odrazu byl u něj opět nejdříve domácí Šisler, který otevřel skóre na 1:0,“ popsal první gólovou šanci Frýdlantu vedoucí týmu Desné Petr Kopal.

Po tomto gólu byli hosté opařeni a domácí si vytvořili ještě dvě šance, které však nevyužili. V 15. minutě zahrával rohový kop Štěpnička, silný vítr tlačil balon do branky, brankář domácích situaci vyřešil. V této pasáži se hrálo vyrovnané utkání bez šancí až do 38.minuty, kdy udeřili opět domácí. Na dlouhý aut Kašíka reagovali ve vápně lépe domácí, když prodloužili hlavičkou na neobsazeneho Stýbala, který neměl problém se skórováním a zvýšil na 2:0. O minutu později nás po střele domácích zachránilo břevno.

Pohoda zavládla na hamrovském hřišti. Domácí tým v zápase divize C potěšil fanoušky a body si přičetl na svoje konto.
FOTO: Kutnou Horu tentokrát převálcoval hamrovský tým bez zaváhání

Druhý poločas začal rozpačitě z obou stran, první se osmělili Desenští a v 53. minutě se po nákopu P. Kořínka do vápna dostal k balonu Jeřábek. Prostřelil domácího gólmana na vzdálenější tyč a snížil na 2:1. Frýdlant odpověděl již za dvě minuty, na rozehraný trestný kop si ve vápně naskočil Nosek, přehlavičkoval naše obránce a o tyč uklidill balon do sítě, zvýšil na 3:1. V 58. minutě se dostal ke střele z dálky P. Kořínek, mířil však vedle.

„Konečný stav utkání dali domácí gólem na 4:1 v 68.minutě, z pravé strany jsme je nechali pohodlně odcentrovat, na vzdálenější tyči. Poslal balon zpět na malé vápno Čuba, kde byl opět nepokrytý Coufal, pro kterého bylo jednoduché rozvlnit naposledy sÍť naší branky," okomentoval dění na hřišti Petr Kopal.

Sestava Desné: MUCSKA Daniel, MLADONICKÝ Petr, KOŘÍNEK Přemysl, KOŘÍNEK Jaroslav, KOVÁŘ Patrik, ŠTĚPNIČKA Marek, ŠINDELÁŘ Jan, MEJSNAR Jiří JEŘÁBEK Filip, PFEIFER Michal, KOŘÍNEK Vratislav
Střídání: 59. KOPAL Martin (Mejsnar) 81. JEŽEK Jindřich (Mladonický)
Rozhodčí: ŠŮMA Josef, KOWALÍK Kryštof, JIRÁK Jiří
Delegát: MALENA Martin
ŽK: 0:2 (Štěpnička,Ježek) Diváků: 152