ŠANCÍ MĚLI DOMÁCÍ VÍC

Až v samém závěru prvního poločasu přišly dvě zajímavé šance. Nejprve se svou rychlostí prosadil Nulíček, jenže brankáře Černíka neprostřelil. O chvíli později centroval od rohového praporku Štajner a Daníček v pádu usměrnil míč těsně vedle soupeřovy branky. Až ve 42. minutě střílel Munzar a jeho tečovaná střela skončila v síti bezmocného brankáře – 1:1.

Jablonec porazil Olomouc 3:0
Odchovanec Sigmy Doležal odstřelil Hanáky a dvěma góly dotáhl Jablonec k výhře

Také po změně stran měla mírně na vrch Jiskra. Jenže gólově se neurodilo ani po průniku Pelty. Další velkou šanci zmařil domácím brankář Vysokého Mýta Černík. Jen chvíli poté exligista Štajner roztleskal diváky vtipnou kličkou do vápna soupeře, jenže na penaltovém puntíku nenašel žádného ze svých spoluhráčů. Jablonecký středopolař pak z první napálil míč na soupeřovu branku, jenže mířil hodně vysoko. Brankář Černík si poradil také se střelou Daníčka.

ŠLI JSME ZA VÍTĚZSTVÍM

Když už to vypadalo na dělbu bodů, kopal v 89. minutě trestný kop Štajner a míč ve skluzu poslal do hostující branky střídající Hušek, který byl v tu dobu na hřišti teprve pět minut.

„Zápas se podle mých představ nevyvíjel. Vysoké Mýto má svoji kvalitu. A určitě jsme nechtěli v páté minutě prohrávat 1:0. Pak soupeř ještě z brejků zahrozil, ale my jsme se do toho postupně dostávali. Klukům nemůžu nic vytknout, snažili se a šli za vítězstvím. Bohudík, že jsme to v závěru otočili. Vítězství v 89. minutě je vždycky šťastné a myslím, že zasloužené. Vysoké Mýto chtělo hrát na brejky. Byl to těžký soupeř. Měli jsme zraněného Čížka a Rozkovce. Ale to neříkám na naši omluvu. Myslím, že kdo tam byl, tak mohl být spokojený jak s naší hrou, tak s kvalitou soupeře. A jestli jsem vnímal diváky? Myslím, že spíš vnímali oni mne. A na koho jiného by měli přijít než na Jirku Štajnera a další nové hráče. Na ty by měli být zvědaví. Tito pomáhají těm mladým. A tak by to mělo být,“ uvedl Jaroslav Vodička.

Nový, zkušený kouč Jiskry Mšeno A Jaroslav Vodička má v kádru z čeho vybírat. Do prvního domácího zápasu půjde mužstvo s maximálním nasazením. Chce potvrdit dvě předchozí výhry na hřištích soupeřů.
Jaroslav Vodička: Musíme hlavně hrát svůj fotbal

CHCEME JEN VYHRÁVAT

Áčko Mšena jede k dalšímu utkání do Trutnova. Trenér připomenul: „Posbíráme o soupeři informace a uvidíme. Respekt máme z každého soupeře, ale jak už jsem řekl, musíme hrát svoji hru. Každý zápas je těžký. Chceme vyhrávat každé utkání.“

HRÁČ ZÁPASU

Luboš Hušek byl bezpochyby nejoslavovanějším hráčem divizního utkání Mšeno A – Vysoké Mýto, a to jako autor posledního, rozhodujícího gólu, když v 90. minutě zavěsil branku do sítě soupeře a tím zpečetil vítězství a tříbodový zisk svého mužstva.

Jablonečtí Vlci.
Boj o místo v sestavě vrcholí. Vlci o dva góly prohráli

Jiskra Mšeno – Vysoké Mýto 2:1 (1:1)
Branky: 42. Munzar, 90. Hušek – 5. Benda. Sestava: Masařík – Helm, Houser, Váňa, Skuhravý – Munzar, Koblížek, Štajner, Pelta (61. Štěpánek) – Nulíček (84. Hušek), Daníček.