Rychnov – Velké Hamry B 2:1 (0:1)

Domácí svým výkonem nechaly Hamry ve hře. Do druhého poločasu nastoupily stylem, že se již už ale nemůže nic stát a že mají zápas pod kontrolou. „Byli jsme laxní, hráli jsme jako stará garda, doširoka, pomalu. Za prvních sedm minut jsme si vytvořili dvě velké hrubky. A pustili jsme Rychnov do hry právě díky nim,“ okomentoval výkon svého mužstva kouč hostů.

RYCHNOV JE POTRESTAL

A domácí je potrestali. Na čtvrt hodiny Hamry úplně vypadly z role. Pak sice ještě zapnuli na vyšší výkonnostní stupeň a pár šancí měli. „Bohužel, za naši laxnost jsme byli potrestaní tím, že jsme nedovedli dovést tyto šance až k brance. Něco tomu chybělo. Možná trochu štěstí. To jsme neměli a nešli jsme mu vůbec nešli naproti. Kdybychom hráli víc srdcem, mohlo to dopadnout jinak,“ dodal kouč Hamrů.

V domácím divizním utkání se šance rodily na obou stranách. Proto zápas musely rozhodnout penalty.
FOTO: Hamry podlehly na penalty

Nedá se říct, že Hamrovští zápas podcenili, ale nechali se ukolébat pocitem, že se už po vedoucí brance nemůže nic stát. „Hráli jsme, jakobychom chtěli uspat hada, ale byli jsme bezzubý. Byla to naše první prohra,“ litoval trenér hostů.

VŠECHNO ZLE JE I DOBRÉ

Jaroslav Pekelský plánoval, že takového soupeře, jako je Rychnov, měli jednoznačně porazit. To se jim ale nepovedlo. Hamrovští fotbalisté si ale z této prohry vzali k srdci i něco velmi důležitého. To, že všechno zlé je k něčemu dobré. „Sedli jsme si zase na zem a víme, že se žádný soupeř sám neporazí. Musíme k fotbalovosti přidat především srdce. A to nám tentokrát, na rozdíl od domácích, chybělo,“ dodal kouč hostů.

Domácí měli převahu, ale náskok je ukolébal a situaci využil soupeř. I tak ale tři body zůstaly v Albrechticích
FOTO: Očekávané sousedské derby okořenila vysoká návštěva fanoušků obou týmů