Jenže samotný úvod zápasu nebyl podle jabloneckých představ. S Valdovou střelou si ještě dokázal Masařík poradit. V 8. minutě však přišla Skuhravého ztráta před vlastním vápnem, po které Koblížek fauloval ve vápně Václavka a rozhodčí nekompromisně ukázal na penaltový puntík. Z něj se Vácha nemýlil a poslal hosty do vedení.

Jablonec se na dostřel soupeřovy branky poprvé dostal po čtvrthodině hry, Čížek ale po centru Skuhravého zakončil v krkolomné pozici vedle. Ve 23. minutě hostující brankář Janda stačil vyrazit střelu jabloneckých jen ke Štemberkovi, který byl při zakončení faulován a kopala se penalta i na druhé straně. I Jablonečtí z ní byli úspěšní, když Rozkovec utaženou střelou k tyči vyrovnal na 1:1.
Autor vyrovnávající branky byl při chuti, jen o pár minut později vyzkoušel pozornost Jandy v brance Slatiňan povedenou střelou z 25 metrů. Na levé straně se šikovně prohazovala dvojice Pelta – Shuhravý a právě když Skuhravý unikl podél brankové čáry a našel ve vápně volného Daníčka, šla Jiskra do vedení 2:1.

Miroslav Patrman je hlavním organizátorem mezinárodního závodu ve skocích na trampolíně, který se konal v Jablonci. Letos to byl už 46. ročník.
Šance na medaili je pořád

Ve 36. minutě Čížek vysunul klasickou českou uličkou Rozkovce, ten se kličkou zbavil i brankáře a do odkryté branky stanovil i poločasové skore na 3:1. Do druhé půle vstoupili lépe hosté ze Slatiňan s cílem vstřelit kontaktní branku. Výsledkem jejich mírné převahy z úvodu druhé pětačtyřiceti minutovky byl centr Koudelky a nebezpečná hlavička Valdy, kterou stačil Masařík u tyče vyrazit! Na opačné straně se po chytré kombinaci dostal do zakončení Skuhravý, ale spolu s gólmanem přeloboval i hostující břevno. Helm zase zakončoval svou akci křížnou střelou těsně mimo vzdálenější tyč.

V 67. minutě Jiskra skórovala počtvrté a definitivně tak zlomila odpor soupeře. Z pravé strany poslal míč do vápna Štemberk a číhající Čížek usměrnil míč přesně k tyči na 4:1. Otřesení hosté inkasovali znovu za další minutu, sympatickou akci zakončil výborným centrem Helm na neobsazeného Čížka a ten hlavou dával už na 5:1! Jablonecký matador Tomáš Čížek se za neuvěřitelných šest minut dočkal zkompletování hattricku. V 73. minutě se k němu dostal centr z pravé strany, který 39-letý borec poslal z voleje do sítě a zvýšil na 6:1. „Je to pro nás nesmírně důležitý hráč. I v těhle letech. Jak je na hřišti, tak náš herní projev je dobrej. Klobouk dolů před ním,“ pěl slova chvály na svého nejzkušenějšího svěřence kouč Vodička.

Futsal. Ilustrační fotografie.
Blýská se na časy. Domácí futsalový tým si v těžkém zápase vybojoval body

Definitivní podobu výsledu dal minutu před koncem Daníček. Hartman prošel do soupeřova vápna a z jeho přihrávky podél brankové čáry už Daníček dorážel z bezprostřední blízkosti na drtivých 7:1 pro Jiskru Mšeno. Kouč Jiskry Jaroslav Vodička mohl být konečně spokojený jak s vítězstvím, tak produktivitou svých svěřenců. Přesto našel i po vysoké výhře na hře i nedostatky. „Nechci být negativní, ale zase jsme měli katastrofální vstup a prohrávali jsme po penaltě. Ale dali jsme sedm gólů, jsem rád a spokojený s naším herním projevem. Měli jsme sice trochu výpadek v druhé půli, ale i poté jsme hráli velice dobře,“ pochvaloval si výkon proti Slatiňanům náš kouč Vodička.