Kdy jste se rozhodl, že začnete hrát fotbal?
Začal jsem už v šesti letech v Liberci, ve Slovanu. Přihlásil jsem se sám. Když jsem tam přišel, tak mě nechtěli vzít, protože jsem malej. Ale přimluvil se za mne tehdy jakýsi pan Gerhart a díky němu jsem tam zůstal. Potom jsem hrál s o dva roky staršími spoluhráči a přeskakoval některé věkové kategorie. V šestnácti jsem začal hrát za extraligový dorost a v sedmnácti za muže.

Fotbalovému diviznímu utkání mezi Jiskrou Mšeno A a Vysokým Mýtem přihlížel také Miroslav Pelta (vlevo) s Josefem Vorlem, majitelem hotelu Břízky, kde často bývají ubytované nejrůznější sportovní týmy.
Body zajistil Mšenu Hušek. Více šancí měli domácí

Jakému týmu, kromě svého, fandíte v domácí nebo světové lize?
Z domácí ligy se mi líbily výkony jabloneckého mužstva v minulé sezóně pod vedením Petra Rady. Neříkám to proto, že „Radiče“ znám. Když jsem trénoval béčko Liberce, on trénoval áčko. A já o něm vím, že je to férovej a dobrej trenér. Jaro Jablonce se prostě mi líbilo. A ze světové ligy nemůžu mluvit o jednom konkrétním týmu. Líbí se mi někteří hráči, ale že bych byl z jednoho týmu obzvlášť nadšený, tak to ne. Ale je pravda, že svými výkony se mi teď líbili Chorvati. Ti překvapili. Všichni vědí, že hrát fotbal umí, jen to nikdy zatím nedokázali pořádně přetavit. Že nevyhráli Mistrovství světa bylo pro mne zklamáním.

A koho považuju za fotbalovou osobnost?
Tak určitě Luka Modriće, ten je něco neskutečného.

Stoper Jan Černý.
Stoper Jan Černý říká: Fandím Ibrahimovičovi

Co říkáte současnému fotbalu, kam se ubírá, jaký je váš názor na videorozhodčí?
Když jsem hrál fotbal, nebyl jsem moc poctivej hráč. Sám sebe bych trénovat nechtěl. Byl jsem zlobivej hráč ve všech směrech. To by nejlíp řekli mí trenéři. Mám rád útočnej, rychlej fotbal směrem nahoru. A snažím se to naučit i kluky. Pravda, někdy to nejde a chvíli to trvá. A videorozhodčí? Fotbal je jen jeden. Vadí mi, že se do průběhu utkání vstupuje i několikrát. To si myslím, že fotbalu moc nepomáhá.