FC Pěnčín – TJ Sokol Jenišovice 1:6 (1:1)

Diváci viděli zápas rozdílných výkonů. Co na to trenéři obou mužstev:

Petr Randák, Jenišovice: „Soupeře jsme přehrávali, zvláště ve druhém poločase byla vidět převaha našeho týmu. Dařilo se nám. Zápas měl určitě svoji kvalitu. Přijeli jsme na Pěnčín s respektem. V základním kádru nám navíc chybělo několik hráčů, někteří museli nastoupit proto na jiných postech. Na hřišti jsme ale tentokrát byli lepším týmem. Další utkání nás čeká na domácím hřišti se Stráží pod Ralskem, která teď vyhrála v Mimoni.“

Karel Vokál, Pěnčín: „Do prvního zápasu, který jsme hráli, jsme nastupovali ve zcela jiné sestavě. Hrajeme na tři střeďáky, dva defenzivní, jeden ofenzivní. A ani jeden tentokrát nebyl. Museli jsme to dát dohromady jinak. Někteří kluci na těch postech hrát neumějí, hrají z lajny. Kdyby chyběl jeden, dá se to zachránit, ale chyběli mi hned tři. Ale na to se nebudu vymlouvat. Myslím, že Jenišovice zaslouženě vyhrály. My jsme druhý poločas vysloveně odflákli.“

Ilustrační foto
Vodičkův tým dvakrát venku bodoval, teď hraje doma

TENTOKRÁT TO NEŠLO

Kouč Pěnčína vyhodnotil, že utkání patřilo k těm, které nemine v sezóně asi žádné mužstvo. „Nesedlo nám to. Už v rozcvičení a od první minuty to nebylo ono. Říkal jsem si, že je něco špatně. Chyběla nám soustředěnost v utkání, která musí být znát od první minuty,“ řekl k průběhu kouč Pěnčína Karel Vokál.

PĚNČÍN JEŠTĚ DOPLŇUJE

Další zápas hraje Pěnčín s VTJ Rapid Liberec. Hráči vědí, že je to další těžký soupeř. Navíc bude chybět zraněný Hušek.
Mužstvo ještě posílí z Velkých Hamrů Josef Hlubuček, výborný útočník, ale pro zranění se v tomto zápase asi ještě neobjeví. „Chybí nám útočník. Musíme řešit, co s tím. Jinak už pak bude sestava kompletní. Vrátí se snad ještě Balásek. Mrzí nás odchod Halamy do týmu Kovo,“ rekapituloval situaci trenér Vokál.

I.B třída východ: Velké Hamry B - Jivan Bělá 9:0 (4:0).
FOTO: Patrik Žitka nadělil Jívanu pět gólů, soupeř nestíhal

FOTBALISTŮ UBÝVÁ

Zdůraznil, že důležitá je docházka na tréninky. A pak také dostatek kádru. „Kluků se zájmem o fotbal ubývá, protože Jablonec je sportovní město a mají mnoho jiných sportů, které se jim nabízejí. „Dělám asistenta ještě u mládeže FK Jablonec, kategorie sedmáctek. A těch máme v týmu čtrnáct plus jedna. Takže taky málo,“ dodal Karel Vokál.

Pěnčín: Pivrnec, Lang, Heinrich, Matějček, Řezníček, Zapadlo, Bém, Fajfr, Benda, Hušek, Svoboda, Matějček Ivan, Pumrle, Ondrejčík, Nemyrovskyy. Jenišovic: Cejnar, Marek, Randák Matěj, Pekař, Vích, Žák, Hurt, Vavřich, Randák Marek, Poláček, Fedorko, Kalousek, Resl, Hradecký, Bernard.