MFK Trutnov – Jiskra Mšeno A 2:2

Jiskra šla do vedení už v osmé minutě zápasu, to se snesl rohový kop Daníčka přesně k nohám nabíhajícího Štajnera a Jablonečtí brzy vedli. Na druhé straně vyzkoušel pozornost Masaříka střelou z dálky Zieris. Pak se dvakrát zastřelovala Jiskra, Štajnerovi nevyšel kousek za vápnem soupeře trestný kop, z následného rohového kopu zůstal exligista Štajner trestuhodně volný na zadní tyči, jenže hlavou umístil míč těsně vedle branky. Po půlhodině hry mohli Trutnovští srovnat.

Ilustrační foto.
Albrechtice si výhrou nad Bělou spravily chuť

Po chybě Pelty ve středu hřiště šel jeden z domácích hráčů sám na Masaříka, ale branku naštěstí netrefil. Pelta pak na druhé straně zakončoval útočnou akci hostů obstřelem branky, ale prostor tyčí netrefil. Pět minut před poločasem mohlo Mšeno odskočit o dvě branky.

GÓLMANA NEPŘEKONALI

Z pravé strany šel do rozhozené obrany Štemberk, ve vápně hledal Daníčka, ten ale nestihl přesně zakončit. Hned po změně stran chytil gólman Masařík hlavičku domácích. Mšeno odpovědělo střelami Daníčka a jedním pokusem střídajícího Štěpánka, se vším si ale poradil trutnovský brankář Šťastný. V 62. minutě ale dostal domácí Matějka míč mezi stopery a vyrovnal na 1:1. Jablonečtí se připomněli táhlou střelou Štěpánka, která mířila vedle branky.

Na domácím hřišti v zápase I. A třídy si Pěnčín uhájil alespoň jeden bod.
FOTO: Paldus dal penaltu, ale bod je málo. Pěnčín jen remizoval

MATĚJKA TO POJISTIL

V 82. minutě chybovala jablonecká defenzíva při zdánlivě jednoduchém balonu, míč neodehrál do bezpečí Koblížek a Matějka svým druhým gólem v utkání otočil vývoj na stranu Trutnova – 2:1.
Jablonečtí vrhli všechny síly do útoku a vyrovnání se dočkali dvě minuty před koncem, stav utkání byl 2:2. V normální hrací době tak skončilo utkání remízou a o dalším bodu rozhodoval penaltový rozstřel.

ROZHODOVAL ROZSTŘEL

Hned v první sérii trefil jablonecký Houser tyčku. A protože ostatní střelci byli už stoprocentní, připadl další bod domácímu týmu Trutnovských. Další zápas hraje Mšeno doma.

Po prohře v I. kole okresní soutěže III. třídy si Nová Ves doma spravila chuť.
FOTO: Nová Ves v Kořenově rozstřílela Plavy 4:1


Trenér Jaroslav Vodička: „Prohráli jsme na penalty, ale nezasloužili jsme si tentokrát nic. Trutnov byl běhavý a důrazný, hráli srdcem a s bojovností a my se s tím nedokázali popasovat. Domácí zaslouženě získali dva body. My jsme si asi mysleli, že jsme Barcelona. Přitom jsme o poločase vedli 1:0 a místo, abychom dali druhý gól, tak jsme se nechali zatlačit. Bylo to zkrátka v Trutnově dnes špatné. Nevím, jestli jsme po těch třech úvodních zápasech nebyli zbytečně kdesi nahoře. Příští týden hrajeme doma proti Pardubicím B. Bude to pro nás těžké.“

Branky: 62. a 81. Matějka – 8. Štajner, 88. Nulíček
Sestava: Masařík – Helm, Váňa, Houser, Skuhravý – Pelta (46. Štěpánek), Štajner, Koblížek, Munzar (66. Nulíček) – Štemberk (78. Hartman), Daníček