Úsek mládeže v FC Pěnčín vede Miroslav Lang. „Postupně k nám přicházeli další zájemci a po zimě už jsme jich měli dvacet, napříč kategoriemi, hlavně přípravky a žáky. Letos v červnu jsme udělali druhý nábor, abychom doplnili kádry a mohli přihlásit soutěže. Začali jsme také spolupracovat s Velkými Hamry. Naše ročníky 2012/2011 s Hamrovskými začaly jezdit na turnaje. Pod vedením Milana Černého z Hamrů, který jednou za čtrnáct dnů přijel s hamrovskými dětmi k nám, absolvovali také společný trénink.“

Aktuálně má FC Pěnčín 39 mládežníků. V nové sezóně bude pokračovat spolupráce s Velkými Hamry. Klub se bude věnovat minipřípravce, která bude hrát ligu mistrů. „Tu pořádá jablonecká Fotbalová akademie. Je to velice zajímavé a dětem se líbí. V této kategorii máme nejvíc dětí. Hráli jsme ji už loni a budeme v ní pokračovat. Potřebovali bychom ještě trenéry. Já jsem začal trénovat proto, že mám šestiletého syna a fotbal hraje. Vyzvedával jsem ve školce nejen jeho, ale dalších asi deset dětí. Přibral pak ještě dva kluky v základní škole a hned jsem s nimi šel na trénink. Rodiče se nemuseli o nich starat,“ uvedl k dění v pěnčínské fotbalové mládeži její vedoucí.

Klub nabral dalších 12 dětí do mladší přípravky a 14 do starší přípravky.

Bohdan Nowy z Tanvaldu získal 1. místo v kategorii Prototyp. Nyní už je trojnásobným mistrem Evropy
OBRAZEM: Na Mistrovství Evropy v Offroadtrialu bodoval jablonecký závodník

„To jsou naše děti z Pěnčína a okolních obcí, Skuhrova, Huntířova i další. Jsou to počty bez dětí z Velkých Hamrů. Teď dáváme dohromady trenérský tým. Zapojí se taky Adam Pelta a další dva noví trenéři, ale ještě bychom dva, tři potřebovali. Někdy se nám sešlo na tréninku i třicet dva malých hráčů. Občas nám pomáhali proto i trenéři z Fotbalové akademie Jablonec, se kterou máme také dobrou spolupráci,“ uvedl Miroslav Lang.

Na konci sezóny si malí fotbalisté užili rozlučku se sezónou. Vedení klubu pro ně připravilo srpnové prázdninové soustředění.