Zatímco v minulém ročníku vymetali pozice kolem středu tabulky a sezonu zakončili na sedmé pozici, nyní hledí na ostatní celky z nejvyššího patra. Ze třiceti možných bodů získali osmadvacet.

Rozhodčí. Ilustrační foto.
Těžká práce sudích v Liběchově. Naučte se pravidla, zuřili místní

„Rozšířili jsme kádr, máme osmnáct hráčů, takže je z čeho vybírat. Navíc se vytvořila výborná parta, i na trénincích se scházíme ve velkém počtu,“ našel důvody velkého výkonnostního i tabulkového skoku hrající asistent boskovického trenéra Jan Havlíček. Za vzestupem týmu podle něj vězí také zlepšení defenzivní činnosti. „Přišel Jakub Tenora, který nám pomohl,“ podotkl Havlíček.

Online reportáž

Boskovická jízda zatím připomíná cestu Lanžhota z minulé sezony. Tým z Břeclavska v roce 2016 skončil na desáté pozice krajského přeboru, v minulém ročníku ale soutěži dominoval a vybojoval postup do divize. Myšlenky na možný postup do nadregionální soutěže není v Boskovicích téma. „Vůbec nad tím nepřemýšlíme,“ zdůraznil Havlíček.

Fotbalistům Lužce poslední výjezd na hřiště soupeře pořádně zhořkl.
Prokleté brankoviště. Bratranci se vystřídali mezi tyčemi i pod rukama doktorů

Představitelé aktuálně nejúspěšnějšího fotbalového „skokana“ totiž zůstávají opatrní. „Nic nemáme jisté. Rozhodně se dál soustředíme, abychom v nastolených výkonech pokračovali,“ zmínil Havlíček.

Na novou roli si zvykají také v Nikolčicích na Břeclavsku. Tamější Družstevník hrající skupinu C I. B třídy po letech ve středu tabulky atakuje nejvyšší příčky.

Skokani podzimu Krajský přebor
FC Boskovice - ze 7. místa ze sezony 2017/2018 na 1.

I. B třída
Družstevník Nikolčice - z 8. místa ze sezony 2017/2018 na 2.
Jiskra Strážnice - z 9. místa ze sezony 2017/2018 na 3.

V neděli fotbalisté Nikolčic doma rozstříleli Valtice 6:0 a jsou druzí. „Kluci vyspěli. Před čtyřmi roky postoupili do krajské soutěže a dlouho se sžívali. Teď už víme, jak I. B třídu hrát. Navíc jsme posílil kádr,“ pojmenoval příčiny vzestupu předseda klubu Pavel Všianský.

I podle něj hraje důležitou roli fungující kolektiv v týmu. „Nedíváme se po zvučných posilách. Náš cíl je udržet kluky z Nikolčic. I díky tomu máme skvělou partu, která je dalším faktorem našeho úspěchu,“ pravil Všianský.

Podle něj má Družstevník konkurenční výhodu oproti ostatním v tom, že disponuje dostatečně širokým kádrem„ Je tu dost fotbalistů a když nám pro zranění někdo vypadne ze základu, není to problém. Vždy totiž najdeme adekvátní náhradu,“ zamyslel se předseda klubu.

Případný boj o první příčku a postup o patro výš do I. A třídy přitom v klubu neřeší. „Neohlížíme se na to. Chceme bavit diváky,“ řekl Všianský.

O první příčku mohou ve skupině C I. B třídy zabojovat také fotbalisté Jiskry Strážnice. Navzdory porážce jsou po víkendu třetí, přičemž minulou sezonu finišovali devátí.

Jan Kozderka s fotbalem začínal díky tátovi a dědům. Pak učil na sportovní škole v Jablonci na Žižkově Vrchu, kde se začaly budovat sportovní třídy. A o svém trenérském působení měl jasno.
Mládež je budoucnost, ne nutnost, říká kouč Kozderka po návštěvě Herthy