A jak už jsme si u Rokycan zvykli, správce účtu si se zprávou o doladění transferu mladého Afričana zase (jako již několikrát v minulosti) trošku pohrál. „Fotbalová Slavia měla dva Nigerijce - Sora a Usora. My jsme ji teď trumfli a máme Umosora. Isaac Umosor je naše nová posila,“ píše se v příspěvku.

Talentovaný fotbalista absolvoval s rokycanským mužstvem část zimní přípravy. Před týdnem dostal od velezkušeného trenéra Milana Dejmka dostatek herního prostoru v generálce proti třetiligové Admiře Praha (1:4). A Umosor rozhodně patřil k lepším hráčům na hřišti. „Je dynamický, pořád chce míč a dokáže zabrat i směrem dozadu. To jsou tři vlastnosti, které nás nejvíce zaujaly," líčil lodivod Rokycan. „Rychlý, technický a fyzicky dobře vybavený hráč, který si s balonem fakt rozumí,“ chválil svého nového parťáka i gólman Dan Houdek. 

O víkendu - po zápase s Admirou - ovšem ještě nebylo jisté, že Umosor týmu v otvíráku divizního jara pomůže. „Hrál dobře, ale zatím je stále registrovaný ve Frankfurtu a aktuálně čekáme na transfer kartu. V momentě, kdy ji pošlou, Isaac bude moci nastoupit do mistrovských zápasů,“ řekl Deníku kouč Milan Dejmek.

Jeho administrativní přesun se nakonec povedlo včas dotáhnout. Krajan slavnějších ex-slávistů Sora a Usora je od 2. března v divizních Rokycanech již zaregistrován. Nic tedy nebrání tomu, aby mohl v sobotu na UMT Soukeník (v Sezimově Ústí) v těžké bitvě proti ambicióznímu Lomu nastoupit.

Rokycany potvrdily příchod 19letého Isaaca Oshogie Umosora.Isaac Oshogie Umosor.Zdroj: Deník/Martin Mangl

V prvním ostrém utkání jarní fáze sezony bude moci trenér Milan Dejmek využít i služeb a kvalit druhé zimní posily, a sice Patrika Egera, který ještě na podzim působil v Černicích (krajský přebor Plzeňského kraje). „Patrik je nepříjemný, důrazný, fyzicky nadupaný typ hráče. Určitě je to pro nás velmi dobrá posila,“ řekl na adresu Egera ostřílený kouč Rokycan, devátého celku tabulky.

Zimní příprava, 25. února 2023: Admira Praha - FC Rokycany (na snímku fotbalisté v zelených dresech) 4:1 (2:0).
Rokycany čeká na úvod lídr. Klíč k úspěchu? Nedělat chyby v obraně a přitvrdit