Vedle Trávníka se u Litavky trefil dvakrát Jakub Považanec a jednou Jan Chramosta. Zrodilo se tak nejvyšší vítězžství sezony.

„Před zápasem jsem střeleckou fazónu ani moc necítil. Spíš jsem se trochu bál, že mě mohla forma opustit. Naštěstí mě neopustila,“ smál se Trávník. „Tohle jsem ještě nezažil. Pamatuju si, že jsem jednou dával hattrick v béčku Slovácka ve třetí lize, jinak vůbec.“

„Jsme rádi, že si vezeme vysoké vítězství. Důležitá je však pro mě hlavně předvedená hra. Klíčovým momentem byla neproměněná šance Příbrami v prvním poločase, po které jsme přebrali otěže zápasu do svých rukou. Duel jsme zlomili druhou brankou do šatny a následně třetím gólem po změně stran,“ prohlásil spokojený jablonecký kouč Petr Rada.

Jeho protějšek Josef Csaplár byl po zápase naopak velmi zklamaný. „Porážka je samozřejmě těžká. Náš úvod byl velmi zajímavý a vše vyvrcholilo naší neproměněnou tutovkou. Hra byla v dalším průběhu první půle vyrovnaná, ale pak jsme udělali chyby, dvakrát inkasovali a Jablonci narostla křídla. Zkusili jsme po přestávce reagovat střídáním, ale se zápasem jsme už nebyli schopní cokoliv udělat a Jablonec kraloval. Když si dovolíme takový luxus, že neproměníme své vyložené šance a následně uděláme školácké chyby, nemůžeme se divit, že výsledek je takový, jaký je,“ zhodnotil.

1. FK Příbram – FK Jablonec 0:6 (0:2)

Branky: 51., 65 (pen.) a 68. Trávník, 36. a 73. Považanec, 45. Chramosta. ŽK: 56. Trávník, 84. Lischka (oba Jablonec). Rozhodčí Ardeleánu – Hrabovský, Ratajová.
1.FK Příbram: Švenger – Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel – Hlúpik, Květ, Průcha (46. Pejša), Jan Rezek – Mingazov (56. Antwi), Fantiš (46. Voltr).
FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Trávník, Hübschman (77. V. Kubista), Považanec – Masopust, Chramosta (66. D. Ikaunieks), Jovović (68. R. Acosta).