Druhé šestibrankové vítězství v řadě na soupeřově hřišti těšilo i náročného jabloneckého trenéra Petra Radu. „Ano, panuje spokojenost s výsledkem i výkonem. Hru jsme kontrolovali. Těší mě, že se do šancí dostáváme a rozkládají se ty branky mezi více hráčů. Jen mě mrzí, že jsme nedali šance s Libercem, nebo v Karviné, všude jsme měli velké příležitosti. Vyhrát dvakrát venku a vstřelit šest branek, to je samozřejmě příjemné…“
 
Parta ze severu začala skvěle a klíčový tříbrankový náskok si vypracovala už v úvodní dvacetiminutovce, kdy se trefili Lukáš Masopust, Martin Doležal a z penaly Michal Trávník. Ve druhé půli se přidali Rafael Acosta, David Hovorka a Miloš Kratochvíl. Za zdrcené domácí jen korigovali Uroš Djuranovič s univerzálem Jakubem Podaným.

Zdeněk Nádeník.
Fotbalová tragédie v Železném Brodě. Náhle zemřel rozhodčí Zdeněk Nádeník

„Měli jsme tragický a místy až tragikomický vstup do zápasu, když jsme ve dvacáté minutě prohrávali 0:3. Do konce zápasu jsme sklízeli, co jsme zaseli. Na soupeře jako je Slavia a Jablonec v momentálním rozpoložení nemáme. Musíme se připravit na ostatní zápasy a nepropadat skepsi,“ prohlásil Roman Skuhravý, kouč Dukly, který na jablonecké Střelnici dříve působil jako hráč i kouč.
 
Jedinou kaňkou na skvělém jabloneckém představení je zranění jabloneckého středopolaře Lukáše Masopusta, které skvělý hostující rozjezd trochu přibrzdilo. „Je škoda, že se to stalo dneska. Odjel na vyšetření, na přesnou diagnózu musíme počkat. Pravděpodobně na ten nejbližší zápas nebude,“ uvedl Rada.
 
„Byl to ostrý zákrok, ale jak znám Ďuricu, rozhodně to nebyl úmysl. Viděl jsme to na videu, fotbal tohle přináší. Je mi líto Masopusta, ale to je prostě fotbal a fotbal je tvrdý sport,“ dodal Skuhravý.
 
FORTUNA:LIGA, 14. kolo: Dukla Praha - FK Jablonec 2:6 (0:3)

Branky: 59. Djuranovič, 74. Podaný - 9. Masopust, 14. Doležal, 21. Trávník z pen., 54. Acosta, 65. Hovorka, 86. Kratochvíl. Rozhodčí: Nenadál - Dobrovolný, Kožár. ŽK: Ďurica, Podaný (oba Dukla). Diváci: 1626.
Sestavy:
Dukla: F. Rada - Miloševič, Ostojič, Ďurica, Souček - Doumbia (33. Djuranovič), Bezpalec (87. Krunert), Tetour - Douděra, Brandner (33. Schranz), Podaný. Trenér: Skuhravý.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek - Hübschman - Masopust (22. Acosta, 77. Kratochvíl), Trávník, Považanec, Jovovič - Doležal (69. Chramosta). Trenér: P. Rada.