Když se na druhém konci telefonu ozval jablonecký „boss“ Miroslav Pelta a oznámil mu, že bude koučovat ligové utkání, považoval to za vtip. „Nejdřív jsem tomu nevěřil, myslel jsem si, že si někdo dělá srandu,“ líčil Džimis Bekakis.

Nikdo si z něj nevystřelil. Kouč jablonecké rezervy musel zaskočit za trenéra Petra Radu, který musel po testech na koronavirus s celým realizačním týmem do izolace. Bekakis tak v pátek vedl fotbalisty Jablonce v utkání 7. kola FORTUNA:LIGY doma proti Brnu.

Restart sezony po měsíční koronavirové pauze Severočechům nevyšel, s oslabeným nováčkem překvapivě padli 0:1. Jediný gól utkání obstaral v 54. minutě Jakub Přichystal. Jablonec poprvé doma v lize zaváhal, naopak Brno slavilo první výhru v sezoně a odlepilo se ode dna neúplné tabulky.

„Jsem smutný. Přišli jsme na jeden zápas a chtěli jsme vyhrát, což se nepovedlo. Brno bylo živější přímočařejší, s tím jsme měli problém. My jsme se málo prali. Je to zklamání,“ povzdechl si zaskakující trenér Džimis Bekakis, který působil i v Liberci nebo Teplicích.

Zbrojovce chybělo kvůli zranění a koronaviru osm hráčů, premiérovou výhru urvala díky bojovnému výkonu. „Jeli jsme sem vyhrát. Šli jsme do toho naplno a urvali jsme to,“ radoval se brněnský hrdina utkání Jakub Přichystal, jehož střelu si srazil do vlastní branky Jakub Martinec. „Měli jsme štěstí,“ uznal autor gólu.

„Řekli jsme si, že nechceme být každému pro smích. Chtěli jsme ukázat, že jsme hrdý klub. Byli jsme lepším mužstvem, vyhráli jsme zaslouženě,“ uvedl kouč Brna Miloslav Machálek.

Jablonec – Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)

Branka: 54. vlastní Martinec. Rozhodčí: Berka – Hájek, Flimmel – Hocek (video). ŽK: Krob, R. Hrubý – Štepanovský. Bez diváků.

Jablonec: V. Hrubý – Holík, Martinec, Štěpánek (82. Pleštil), Krob – Hübschman – Ladra (63. Čvančara), Považanec (74. R. Hrubý), Pilař (63. Zelený) – Schranz – Doležal (74. Chramosta). Trenér: Bekakis.

Brno: Floder – Moravec, Gajič, Dreksa, Kotula – Štepanovský (71. Pachlopník), Sedlák, Šumbera, Fousek (71. Čermák) – Přichystal (90. Fila), Reiter (30. Hladík). Trenér: Machálek.