„Gól jsme dostali v závěru stejně jako v Plzni,“ litoval po utkání jablonecký záložník Miloš Kratochvíl.

Můžete prozradit, s čím jste jeli na Slavii?
Všichni víme, že mají dobrý standardky, takže si je pohlídat. Také jsme počítali s tím, že zatímco my jsme mohli hrát uvolněně, tak oni budou pod tlakem. Chtěli jsme tady vyhrát a myslím, že alespoň remíza nebyla daleko. Oni jsou doma silní a dneska to dokázali. Bohužel jsme asi v 86. minutě dostali gól a stejné to bylo v Plzni. Takže je to škoda.

Ty závěry vám nevycházejí, už na podzim v Evropské lize jste několik takových gólů dostali. Čím to je?
Těžko říct. Myslím si, že jsme všichni koncentrovaní dobře to dohrát, ale nedaří se nám to a třeba dneska měli slávisté při druhé brance štěstí, protože takhle to trefit se Součkovi nepodaří dlouho.

Ilustrační foto
Sportovní tipy: Kam o víkendu vyrazit za sportem na Jablonecku

Věděli jste, že tady Jablonec už dlouho neprohrál?
Věděli jsme, že se nám tady daří a chtěli jsme na to navázat. Ale každý zápas je jiný a dneska to tady bylo hodně těžký. Oni potřebovali vyhrát, aby odskočili Plzni a to se jim bohužel podařilo.

Přesto jste měli ve druhé půli Jovovičem a Doležalem dvě dobré šance ke skórování, ale nevyužili jste je. Kde se stala chyba?

Bylo by dobrý, kdybychom tyto šance proměnili, ale domácí těch šancí hlavně v první půli měli víc a asi zaslouženě vyhráli. Škoda jen, že jsme remízu neudrželi do konce.