Tři body Jablonci vystřelil Vojtěch Kubista, který v této sezoně zatím střelecky mlčel. Gól podle něho přišel v ten správný čas. „Vyhráli jsme šťastnou brankou. Jsem za ní strašně moc rád, v lepší moment asi přijít fakt nemohla. Vloni jsem dal pět nebo šest branek. Letos jsem byl spíš namočený do našich inkasovaných branek, než že bych ohrožoval branku soupeře,“ usmíval se šťastný střelec, který Grigara překonal tečovanou střelou. „Takové góly dostáváme pořád. Zase teč… Už nevím, co na to říct, prostě dostáváme góly z šancí, které ani nejsou takové šance,“ štvalo Sejka.

Jablonec vyhrál v Teplicích
PODÍVEJTE SE: Poslepovaný kotel Jablonce v Teplicích ukradl vlajku dětem

Zatímco Jablonec slavil přiblížení se záchraně, v šatně Teplic byla nálada pod psa. „Nesmíme propadat tomu, že je to špatné. Musíme myslet pozitivně a jít zápas od zápasu. Teď hrajeme v Karviné, tam musíme vyhrát. Jinak by to dopadlo špatně. A pak musíme porazit Pardubice, ať už je před zápasem s nimi naše pozice jakákoliv. Já stále pevně doufám, že baráž hrát nebudeme,“ řekl Sejk na pozápasové tiskovce.

To mužstvo kouče Jiřího Vágnera má udržení soutěže už po nadstavbě ve svých rukách. „Dvě výhry v řadě nám vrátily sebedůvěru. Už jsme ji potřebovali, protože jsme dlouho nevyhráli. Nečeká nás ale teď nic jednoduchého. Třeba se nám ten cíl může podařit už teď v úterý, kdy hrajeme doma s Bohemkou,“ vyhlížel Kubista další záchranářský souboj.