„Na první kolo to bylo dobré a kvalitní utkání. Řadím Baník do první šestky, dobře doplnili a přijeli sebevědomě. Ostrava byla prvních deset minut lepší a my jsme byli trochu zaskočeni. Ale postupně jsme začali zlobit, měli jsme spoustu rohů, břevno, Laštůvka chytil Kratochvílovi jistý gól. Počasí bylo dnes náročné pro oba týmy, bylo velké vedro,“ řekl Petr Rada, kouč Jablonce.

První poločas sice branku nenabídl, ale šance byly. Kratochvíl trefil břevno, na ostravské straně zlobil útočník Amási, který neměl naštěstí přesnou mušku. Další velkou šanci domácích měl opět Kratochvíl, fantasticky ho vychytal Laštůvka.

„Vstoupili jsme do zápasu aktivně, ale postupně byl Jablonec lepší, dostal nás pod tlak, měl hodně odražených míčů. Domácí se dostávali do centrů, přehrávali nás po krajích. Na to jsme reagovali o poločase, byli jsme pak více kompaktní a dostávali jsme se do šancí. Jenže jsme měli něco z toho dotáhnout a odjet s nějakým tím bodem,“ smutně pravil Ondřej Smetana, kouč Baníku.

Šance byly i po změně stran, oba brankáři se ale činili. Rozhodnutí přišlo v 88. minutě. Pleštil poslal od brankové čáry nadýchaný balon, brankář Laštůvka se nestihl přemístit na zadní tyč, kde nevysoký Pilař přeskočil svého strážce a poslal Jablonec do vedení. Domácí pak i přes pětiminutové nastavení těsnou výhru udrželi.

„Baník byl po poločase znova aktivní, měl víc míč na svých kopačkách v některých pasážích. Měli jsme být ostražití a hrát až do konce. Celý den jsem se rozmýšlel, jestli dát Vencu Pilaře od začátku, ale šel tam až v závěru a dal rozhodující branku, on má na svou výšku dobrý výskok, takový jsem měl snad naposledy já,“ culil se Petr Rada.

„U gólu si tohle musíme pohlídat a zvládnout to. Prohra mě hodně mrzí, měli jsme odjet minimálně s bodem,“ litoval ztráty ze závěru zápasu kouč Baníku.

FK Jablonec nad Nisou - FC Baník Ostrava 1:0 (0:0)

Branka: 88. Pilař. R: Pechanec – Hájek, Mokrusch. ŽK: Krob, Pilař - Potočný, Buchta, Laštůvka. 

Jablonec: Hanuš – Štěpánek, Martinec, Zelený, Krob – Považanec – Pleštil (90+1. Libor Holík), V. Kubista, Kratochvíl (83. Smejkal), Malínský (73. Pilař) – Doležal.

Ostrava: Laštůvka – Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman – Kaloč – de Azevedo (55. Potočný), Kuzmanović (70. Sor), Budínský (79. Jiří Klíma), D. Buchta – Almási (79. J. Pokorný).