Ve FORTUNA:LIZE dva zápasy nebodovali a nevstřelili gól. Navíc se vzpamatovávají ze smolné porážky v Evropské lize v Rennes, kterému podlehli brankou z penalty v nastavení.A dnes jablonecké fotbalisty čeká mistrovská Plzeň (18.00), která na severu v lize neprohrála už devětkrát za sebou.

„Musíme se přes porážku v Rennes přenést, připravit se a znova namotivovat. Čeká nás mistr ligy a další těžké utkání. Plzeň má kvalitní a široký kádr. Určitě i u Viktorie převládá nějaké zklamání, když v Lize mistrů vedla 2:0 nad CSKA Moskva a má nakonec jen bod. Naši hráči musí dobře zregenerovat a jdeme do dalšího boje,“ řekl pro klubový web jablonecký kouč Petr Rada, který v minulosti trénoval Plzeň.

Západočeši v lize v Jablonci od května 2009 vždy bodovali a prohráli jediné z posledních 18 vzájemných utkání v nejvyšší soutěži. „Jsou oblíbenější a méně oblíbení soupeři, ale že bychom před každým zápasem řešili, jakou máme statistiku s mužstvem, to vůbec,“ uvedl plzeňský trenér Pavel Vrba, jehož svěřenci prohráli jen na Slavii 0:4.