"Morava a tento region zejména, to je asi naše prokletí. Hráli jsme tady pohár, prohráli jsme, hráli jsme v Ostravě, prohráli jsme," připomněl jablonecký trenér Petr Rada, jehož tým do konce podzimní části ještě čeká čtvrteční derniéra Evropské ligy v Kyjevě a pak ligový šlágr s pražskou Slavií.

„Dopadlo to podobně jako v poháru. Máme šance, v poli máme navrch, ale nedáme góly a jedeme domů s prázdnou. Pro Karvinou byl asi impulzem nový trenér. Je to podobné jako loni, také jim v tu dobu přicházel nový trenér a porazili nás. Je to tady pro nás nějaké začarované,“ přidal se ke svému kouči i jablonecký obránce David Lischka.

Karvinští bodovali po osmi zápasech a posunuli se z posledního na předposlední místo tabulky o skóre před Duklu.

Brankový účet otevřel domácí Tomáš Wágner, bývalý hráč Severočechů, do přestávky odpověděl tisícím jabloneckým gólem v české nejvyšší soutěži Tomáš Holeš a v 67. minutě o karvinském triumfu rozhodl Dávid Guba.

"V první půli nás Jablonec přehrával, protožee jsme se dopouštěli mnoha lehkých ztrát, takzvaných nevynucených chyb - nepřesných přihrávek, zbrklých ztrát. To nás dostávalo pod tlak. V kabině pak přišlo uklidnění, v těchto atributech jsme se zlepšili a druhá půle už byla otevřená," hodnotil Norbert Hrnčár, trenér Karviné.

"Myslím, že jsme hráli tak, jak se o záchranu hrát má. Že se mi povedlo dát gól? Asi se mi na Jablonec daří. I Příbrami, dalšímu bývalému klubu, kde jsem hrál, jsem dal gól. Pomohlo mi to i mentálně, protože po zranění jsem se do toho dostával pomalu. Ale cítil jsem se na víc než na poločas jako v Boleslavi, tak jsem do toho šel,“ vysvětlil exjablonský forvard v službách Karviné a střelec první trefy Tomáš Wágner.

FORTUNA:LIGA, 18. kolo:

MFK Karviná - FK Jablonec 2:1 (1:1)

Branky: 9. Wágner, 67. Guba - 25. Holeš. Rozhodčí: Orel - Pospíšil, Dresler. ŽK: Čolič, Wágner, Ba Loua, Galuška - Jovovič, Lischka, Doležal, Kubista, Považanec, Kratochvíl, Hovorka. Diváci: 2428.
Karviná: Berkovec - Čolič, Krivák, Janečka, Moravec - Dramé, Smrž, Lingr (54. Ba Loua) - Galuška, Wágner (79. Ramírez), Guba (86. Piroch). Trenér: Hrnčár.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek - Hübschman (84. Břečka) - Kratochvíl (90. Sobol), Kubista, Považanec, Jovovič (79. Chramosta) - Doležal. Trenér: Rada.