Co tedy trenérské rošádě říká? „Je to asi jako všude, celý mančaft vyměnit nelze, tak je u nás normální, že končí trenér. Jestli se to dalo čekat, jestli měl Radim Kučera dost času? To je těžký říct, ale když se podíváte na tu bilanci za posledních deset měsíců, co u týmu byl, tak to není dobré,“ dobře ví, ale zůstává nad věcí.

Novým trenérem byl v pondělí dopoledne jmenován Jiří Jarošík. „Ve vztahu trenér – hráč jsme se nikdy nepotkali,“ upozornil Bičovský, sám bývalý trenér, jenž působil například právě Na Stínadlech: „Chci věřit, že těm klukům předá zkušenosti, které v různých evropských top klubech jako hráč posbíral. Na druhou stranu těch trenérských zkušeností zatím moc nemá. Uvidíme…“

Novým trenérem Teplic se stal Jiří Jarošík
Nemám kouzelný proutek. Hráči musí sami chtít makat za Teplice, říká Jarošík

Ví, že Teplice v posledních letech žádné extra slavné výkony nepředvádějí. Zřejmě je to odraz finanční kondice klubu, majitel už nedává tolik peněz jako třeba za slavné éry bývalého ředitele Františka Hrdličky. „O tomhle přehled nemám, ani mě to v podstatě nezajímá, kolik dostávají, kolik berou. Kdyby na tom ale byli finančně dobře, tak asi nakoupí jiné hráče, než jaké mají teď.“Už v sobotu se žluto-modří představí pod novým koučem v Uherském Hradišti. „Je výhoda, že tam nemají co ztratit. Slovácko je dobrý mančaft, který hraje ve výborné formě,“ ví Bičovský.